Macarons cu matcha

Autoralexandrah
DificultateIntermediar

Un desert tipic francez.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire25 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

 230 gr zahar pudra
 120 gr faina de migdale
 2 gr sare
 4 albusuri de ou
 1 tsp pudra de matcha (pudra de ceai verde)
Umplutura
 200 gr ciocolata neagra
 200 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare:

1

Preîncălziți cuptorul la 150 grade Celsius.

2

Puneți albușurile intr-un bol si amestecați cu mixerul până în momentul în care compoziția devine atât de tare încât nu curge dacă întoarceți bolul cu gura în jos.

3

Într-un castron separat, cerneți prin sită făina de migdale, zahărul pudră, sarea si pudra de matcha.

4

Prin aceiași sită presărați pudra obținută peste compoziția de albușuri. Amestecați încet cu o spatulă până amestecul devine mătăsos și vâscos.

5

Turnați compoziția într-un poș.

6

Puneți o hârtie de copt pe o tavă. Cu poșul turnați mixtura, la distanță de 2-3 cm.

7

După ce umpleți tava, loviți-o încet de masă de 3 ori pentru a da forma de macaron.

8

Lasati tava cu bezelele sa se odihneasca pentru o jumatate de ora.

9

Le băgați la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Umplutura
10

Se pune ciocolata si frisca la topit pe bain marie (intr-un vas, deasupra altui vas cu apa care e pe foc) si se amesteca pana se omogenizeaza.

11

Se lasa la racit.

12

Cand amestecul e rece, se mixeaza cu mixerul.

Asamblare
13

Se ia o bucata de macaron, se pune putina crema pe mijloc si se lipeste a 2-a bucata peste crema.

Ingrediente

 230 gr zahar pudra
 120 gr faina de migdale
 2 gr sare
 4 albusuri de ou
 1 tsp pudra de matcha (pudra de ceai verde)
Umplutura
 200 gr ciocolata neagra
 200 ml smantana pentru frisca

Indicații

1

Preîncălziți cuptorul la 150 grade Celsius.

2

Puneți albușurile intr-un bol si amestecați cu mixerul până în momentul în care compoziția devine atât de tare încât nu curge dacă întoarceți bolul cu gura în jos.

3

Într-un castron separat, cerneți prin sită făina de migdale, zahărul pudră, sarea si pudra de matcha.

4

Prin aceiași sită presărați pudra obținută peste compoziția de albușuri. Amestecați încet cu o spatulă până amestecul devine mătăsos și vâscos.

5

Turnați compoziția într-un poș.

6

Puneți o hârtie de copt pe o tavă. Cu poșul turnați mixtura, la distanță de 2-3 cm.

7

După ce umpleți tava, loviți-o încet de masă de 3 ori pentru a da forma de macaron.

8

Lasati tava cu bezelele sa se odihneasca pentru o jumatate de ora.

9

Le băgați la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Umplutura
10

Se pune ciocolata si frisca la topit pe bain marie (intr-un vas, deasupra altui vas cu apa care e pe foc) si se amesteca pana se omogenizeaza.

11

Se lasa la racit.

12

Cand amestecul e rece, se mixeaza cu mixerul.

Asamblare
13

Se ia o bucata de macaron, se pune putina crema pe mijloc si se lipeste a 2-a bucata peste crema.

Note

Macarons cu matcha