Ou poșat cu sparanghel la grătar și pâine prăjită

AutorCristina Tatarus
DificultateÎncepător

O sugestie pentru un mic dejun sănătos, gustos și sățios, bogat în nutrienți foarte necesari pentru un început de zi revigorant și energic!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 10 fire sparangher
 2 oua
 2 ulei de masline
 2 felii de paine integrala
 10 gr unt
 sare
 piper

Mod de preparare:

1

Pune o oală cu apă la fiert. Apa trebuie să ocupe cam jumătate din înălțimea cratiței în care vei găti ouăle.

2

Curăță sparanghelul de partea fibroasă de la cotor. Chiar dacă îl cumperi gata tăiat, îndepărtează 1-2cm de codiță. Pur și simplu îndoaie cotorul și va pocni exact de unde începe partea suculentă și bună a firului de sparanghel.

3

Picură o lingură de ulei măsline peste firele de sparanghel, puțină sare și pune-le la prăjit într-o tigaie tip grill încinsă în prealabil și unsă cu foarte puțin ulei.

4

Sparge încet ouăle în două cești de cafea sau două boluri cu diametru mic, astfel încât albușul să nu se răspândească prea mult.

5

Când au început să se formeze bule pe fundul cratiței cu apă, ridică oala cu apă pentru 10 secunde să oprești fierberea, apoi pune-o din nou pe foc și răstoarnă ușor ouăle apropiind foarte mult de apă bolul în care ai spart oul.

6

Lasă ouăle la poșat aproximativ 4 minute sau cu 1-2 minute în plus, în funcție de cât de făcute le vrei.

7

Prăjește două felii de pâine integrală și unge-le cu puțin unt. Adaugă peste ele sparanghelul copt pe grătar și apoi oul poșat!

Ingrediente

 10 fire sparangher
 2 oua
 2 ulei de masline
 2 felii de paine integrala
 10 gr unt
 sare
 piper

Indicații

1

Pune o oală cu apă la fiert. Apa trebuie să ocupe cam jumătate din înălțimea cratiței în care vei găti ouăle.

2

Curăță sparanghelul de partea fibroasă de la cotor. Chiar dacă îl cumperi gata tăiat, îndepărtează 1-2cm de codiță. Pur și simplu îndoaie cotorul și va pocni exact de unde începe partea suculentă și bună a firului de sparanghel.

3

Picură o lingură de ulei măsline peste firele de sparanghel, puțină sare și pune-le la prăjit într-o tigaie tip grill încinsă în prealabil și unsă cu foarte puțin ulei.

4

Sparge încet ouăle în două cești de cafea sau două boluri cu diametru mic, astfel încât albușul să nu se răspândească prea mult.

5

Când au început să se formeze bule pe fundul cratiței cu apă, ridică oala cu apă pentru 10 secunde să oprești fierberea, apoi pune-o din nou pe foc și răstoarnă ușor ouăle apropiind foarte mult de apă bolul în care ai spart oul.

6

Lasă ouăle la poșat aproximativ 4 minute sau cu 1-2 minute în plus, în funcție de cât de făcute le vrei.

7

Prăjește două felii de pâine integrală și unge-le cu puțin unt. Adaugă peste ele sparanghelul copt pe grătar și apoi oul poșat!

Note

Ou poșat cu sparanghel la grătar și pâine prăjită