Rețetă pentru ciorbă de urzici dreasă cu ou și smântână, un fel de mâncare lejer și plin de gust.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spală bine urzicile în câteva ape, astfel încât să îndepărtezi impuritățile și eventualele urme de pământ sau nisip. La final apa în care ai spălat urzicile trebuie să râmănă limpede, curată. Foarte important folosește-te pentru acest pas de mănuși de cauciuc sau clești de bucătărie, fiindcă urzicile pișcă tare și te poți alege cu bășici.
Opărește urzicile pentru câteva minute cu apă bine fiartă apoi pune-le la scurs într-o strecurătoare.
Spală și curăță legumele de coajă, apoi toacă ceapa și ardeiul mărunt, iar morcovii dă-i pe răzătoarea mare.
Într-o cratiță pentru ciorbă, călește legumele pentru 2-3 minute în câteva linguri de ulei.
Adaugă aproximativ 2 litri de apă și lasă legumele la fiert până când se vor găti.
Când legumele sunt aproape fierte spală orezul în câteva ape și adaugă-l în ciorba de legume.
Mai departe toacă mărunt urzicile opărite și adaugă-le în oală.
Amestecă bine legumele și potrivește gustul ciorbei cu sare și zeamă de lămâie.
Separat bate oul cu cele două linguri de smântână și câteva linguri de apă fiartă din ciorbă. Adaugă amestecul obținut în ciorba de urzici apoi amestecă bine totul și lasă câteva minute la fiert.
Adaugă între timp și leușteanul mărunțit apoi oprește focul și lasă ciorba să se odihnească un timp până la servire.
Ingrediente
Indicații
Spală bine urzicile în câteva ape, astfel încât să îndepărtezi impuritățile și eventualele urme de pământ sau nisip. La final apa în care ai spălat urzicile trebuie să râmănă limpede, curată. Foarte important folosește-te pentru acest pas de mănuși de cauciuc sau clești de bucătărie, fiindcă urzicile pișcă tare și te poți alege cu bășici.
Opărește urzicile pentru câteva minute cu apă bine fiartă apoi pune-le la scurs într-o strecurătoare.
Spală și curăță legumele de coajă, apoi toacă ceapa și ardeiul mărunt, iar morcovii dă-i pe răzătoarea mare.
Într-o cratiță pentru ciorbă, călește legumele pentru 2-3 minute în câteva linguri de ulei.
Adaugă aproximativ 2 litri de apă și lasă legumele la fiert până când se vor găti.
Când legumele sunt aproape fierte spală orezul în câteva ape și adaugă-l în ciorba de legume.
Mai departe toacă mărunt urzicile opărite și adaugă-le în oală.
Amestecă bine legumele și potrivește gustul ciorbei cu sare și zeamă de lămâie.
Separat bate oul cu cele două linguri de smântână și câteva linguri de apă fiartă din ciorbă. Adaugă amestecul obținut în ciorba de urzici apoi amestecă bine totul și lasă câteva minute la fiert.
Adaugă între timp și leușteanul mărunțit apoi oprește focul și lasă ciorba să se odihnească un timp până la servire.