Rețetă de ciorbă de fasole boabe simplă, de post, o mâncare extraordinar de gustoasă și savuroasă, bună în orice zi a săptămânii.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Cu o seară înainte de a găti această delicioasă ciorbă de fasole boabe simplă, de post, pune fasolea la înmuiat în apă rece, să se umfle și să se înmoaie. Poți lăsa fasolea la hidratat și câteva ore, în caz ca nu ai reușit să o lași la înmuiat de seara. Timpul de fierbere va fi mai lung în acest caz.
A doua zi aruncă apa în care a stat fasolea la înmuiat și completează cu alta nouă.
Pune fasolea la fiert, la foc potrivit, iar după ce a dat în câteva clocote aruncă apa. Repetă acest pas de încă două ori. În acest fel se elimină din gazele conținute în boabele de fasole și nu vei suferi de disconfort abdominal mai târziu, după consum.
Lasă fasolea la fiert până când boabele de fasole sunt bine înmuiate și gătite. Verifică fasolea din când în când, completează apa, în caz că scade prea mult, și amestecă astfel încât boabele de fasole să nu se lipească de fundul cratiței.
Între timp curăță legumele și toacă-le cubulețe, apoi călește ceapa, morcovul, ardeiul și rădăcinoasele.
După ce legumele sunt bine călite și fasolea aproape fiartă, adaugă legumele călite peste fasole și continuă fierberea până când atât legumele, cât și boabele de fasole sunt bine fierte;
La final adaugă bulionul, pătrunjelul tocat mărunt, cimbru după gust și potrivește de sare și piper. Mai lasă ciorba pe foc câteva minute, pentru două clocote apoi las-o să se odihnească o vreme și servește cu poftă alături de murături, salată de ceapă roșie și pâine proaspătă! Ce bunătate …!
Ingrediente
Indicații
Cu o seară înainte de a găti această delicioasă ciorbă de fasole boabe simplă, de post, pune fasolea la înmuiat în apă rece, să se umfle și să se înmoaie. Poți lăsa fasolea la hidratat și câteva ore, în caz ca nu ai reușit să o lași la înmuiat de seara. Timpul de fierbere va fi mai lung în acest caz.
A doua zi aruncă apa în care a stat fasolea la înmuiat și completează cu alta nouă.
Pune fasolea la fiert, la foc potrivit, iar după ce a dat în câteva clocote aruncă apa. Repetă acest pas de încă două ori. În acest fel se elimină din gazele conținute în boabele de fasole și nu vei suferi de disconfort abdominal mai târziu, după consum.
Lasă fasolea la fiert până când boabele de fasole sunt bine înmuiate și gătite. Verifică fasolea din când în când, completează apa, în caz că scade prea mult, și amestecă astfel încât boabele de fasole să nu se lipească de fundul cratiței.
Între timp curăță legumele și toacă-le cubulețe, apoi călește ceapa, morcovul, ardeiul și rădăcinoasele.
După ce legumele sunt bine călite și fasolea aproape fiartă, adaugă legumele călite peste fasole și continuă fierberea până când atât legumele, cât și boabele de fasole sunt bine fierte;
La final adaugă bulionul, pătrunjelul tocat mărunt, cimbru după gust și potrivește de sare și piper. Mai lasă ciorba pe foc câteva minute, pentru două clocote apoi las-o să se odihnească o vreme și servește cu poftă alături de murături, salată de ceapă roșie și pâine proaspătă! Ce bunătate …!