Paste cu dovlecel

AutorCristina
DificultateÎncepător

Pastele cu dovlecel sunt o rețetă super ușoară și de vară, revigorantă.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 400 gr paste
 200 ml roșii
 1 ceapă
 3 catei usturoi
 1 dovlecel

Mod de preparare:

1

Punem pastele la fiert cu o lingura de ulei și o lingură de sare. Putem amesteca din când în când.

2

Punem roșiile și ceapa tăiată mărunt în blender alături de sare și piper și mixăm până obținem un sos.

3

Punem într-o tigaie ulei de măsline și adăugăm usturoiul mărunt când acesta se încinge, apoi adăugăm cubulețele de dovlecel și condimentăm cu sare, piper și condimente de chilli. Amestecăm dovlecelul pentru a se face pe toate părțile, iar când e gata adăugăm sosul de roșii, o căniță de apă de la paste și lăsăm să stea pe foc aproximativ 10 minute.

4

Amestecăm pastele cu sosul. Putem adăuga brânză sărată sau parmezan peste.

Ingrediente

 400 gr paste
 200 ml roșii
 1 ceapă
 3 catei usturoi
 1 dovlecel

Indicații

1

Punem pastele la fiert cu o lingura de ulei și o lingură de sare. Putem amesteca din când în când.

2

Punem roșiile și ceapa tăiată mărunt în blender alături de sare și piper și mixăm până obținem un sos.

3

Punem într-o tigaie ulei de măsline și adăugăm usturoiul mărunt când acesta se încinge, apoi adăugăm cubulețele de dovlecel și condimentăm cu sare, piper și condimente de chilli. Amestecăm dovlecelul pentru a se face pe toate părțile, iar când e gata adăugăm sosul de roșii, o căniță de apă de la paste și lăsăm să stea pe foc aproximativ 10 minute.

4

Amestecăm pastele cu sosul. Putem adăuga brânză sărată sau parmezan peste.

Note

Paste cu dovlecel