Iepure are o carne slabă, săraca in calorii si colesterol dar bogat in gust,nmotiv pentru care se pretează atât pentru o masă festivă cât și pentru hipocalorică.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Această rețetă este potrivită (in privința timpilor de preparare), iepurele este din producția proprie de casă.
Încingem cuptorul la 190˚C (foc mediu spre mare).
Se curata usturoiul si se taie in fâșii, pe lungime. Curatam cartofii si morcovii.
Tăiem cartofii in 4 si morcovii roadele de circa 5 mm.
Amestecăm cartofii, usturoiul si morcovii cu 2 lingurițe de ulei de măsline, sare ,și piper după gust
Așezăm iepurele într-o tavă orizontal (pe mijloc),după care punem legumele într-un stat mediu in prejurul iepurelui.
Adăugăm in tavă rozmarinul si vinul alb sec. Acoperim tava (cu un capac sau o folie de aluminiu) si îl introducem la cuptor pentru aproximativ 50 de minute. Îndepărtăm capacul sau folia cu care a fost acoperit si lăsăm să se mai rumenească circa 10-15 minute. Pentru decor eu am folosit lămăie si vișli tot de iepure făcuți de mine acasă.
Friptură de iepure cu legume la cuptor se servește cu legumele din tavă și salată.
Ingrediente
Indicații
Această rețetă este potrivită (in privința timpilor de preparare), iepurele este din producția proprie de casă.
Încingem cuptorul la 190˚C (foc mediu spre mare).
Se curata usturoiul si se taie in fâșii, pe lungime. Curatam cartofii si morcovii.
Tăiem cartofii in 4 si morcovii roadele de circa 5 mm.
Amestecăm cartofii, usturoiul si morcovii cu 2 lingurițe de ulei de măsline, sare ,și piper după gust
Așezăm iepurele într-o tavă orizontal (pe mijloc),după care punem legumele într-un stat mediu in prejurul iepurelui.
Adăugăm in tavă rozmarinul si vinul alb sec. Acoperim tava (cu un capac sau o folie de aluminiu) si îl introducem la cuptor pentru aproximativ 50 de minute. Îndepărtăm capacul sau folia cu care a fost acoperit si lăsăm să se mai rumenească circa 10-15 minute. Pentru decor eu am folosit lămăie si vișli tot de iepure făcuți de mine acasă.
Friptură de iepure cu legume la cuptor se servește cu legumele din tavă și salată.