O rețetă rapidă, sănătoasă și sățioasă. Perfectă atât ca mic dejun cât și ca prânz.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se spală sparanghelul și se îndepărtează partea lemnoasă - aproximativ 1 cm de la cotor. Cu ajutorul unui șervețel se înlătură excesul de apă. Pregătim usturoiul: îl curățăm și îl pisăm.
Punem apoi o tigaie anti-aderentă pe foc în care adaugăm o linguriță de unt ghee. Punem sparanghelul în tigaie și avem grijă să îl întoarcem pe toate părțile, pentru a se găti uniform. Îl ținem pe foc 10-15 minute. Aproape de final adăugăm usturoiul și lămâia și stingem focul, lăsând tigaia deoparte.
Pregătim lintea brună. O spălăm bine și o punem la fiert împreuna cu un praf de sare și 200 ml apă. O lăsăm la foc mediu până când fierbe, aproximativ 20 minute. După ce a fiert o scurgem cu ajutorul unei site.
În același timp mai punem la foc un vas cu apă. Când aproape a ajuns la punctul de fierbere(observăm bule mici de aer pe fundul vasului) adăugăm o lingură de oțet. Cu ajutorul unui tel creăm un vârtej în care vom sparge apoi un ou. Lăsăm să fiarbă la foc mic spre mediu pentru aproximativ 4 minute.
Așezăm pe o farfurie sparanghelul, lintea și oul poșat deasupra. Pentru decor putem folosi susan negru.
Ingrediente
Indicații
Se spală sparanghelul și se îndepărtează partea lemnoasă - aproximativ 1 cm de la cotor. Cu ajutorul unui șervețel se înlătură excesul de apă. Pregătim usturoiul: îl curățăm și îl pisăm.
Punem apoi o tigaie anti-aderentă pe foc în care adaugăm o linguriță de unt ghee. Punem sparanghelul în tigaie și avem grijă să îl întoarcem pe toate părțile, pentru a se găti uniform. Îl ținem pe foc 10-15 minute. Aproape de final adăugăm usturoiul și lămâia și stingem focul, lăsând tigaia deoparte.
Pregătim lintea brună. O spălăm bine și o punem la fiert împreuna cu un praf de sare și 200 ml apă. O lăsăm la foc mediu până când fierbe, aproximativ 20 minute. După ce a fiert o scurgem cu ajutorul unei site.
În același timp mai punem la foc un vas cu apă. Când aproape a ajuns la punctul de fierbere(observăm bule mici de aer pe fundul vasului) adăugăm o lingură de oțet. Cu ajutorul unui tel creăm un vârtej în care vom sparge apoi un ou. Lăsăm să fiarbă la foc mic spre mediu pentru aproximativ 4 minute.
Așezăm pe o farfurie sparanghelul, lintea și oul poșat deasupra. Pentru decor putem folosi susan negru.