Ou poșat cu sparanghel și linte

AutorFlorance
DificultateÎncepător

O rețetă rapidă, sănătoasă și sățioasă. Perfectă atât ca mic dejun cât și ca prânz.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total20 minute

Ingrediente:

 ½ legătură de sparanghel
 100 gr linte brună
 1 ou
 1 tsp unt ghee
 ½ lămâie
 2 căței de usturoi
 sare
 piper
 susan negru

Mod de preparare:

1

Se spală sparanghelul și se îndepărtează partea lemnoasă - aproximativ 1 cm de la cotor. Cu ajutorul unui șervețel se înlătură excesul de apă. Pregătim usturoiul: îl curățăm și îl pisăm.

2

Punem apoi o tigaie anti-aderentă pe foc în care adaugăm o linguriță de unt ghee. Punem sparanghelul în tigaie și avem grijă să îl întoarcem pe toate părțile, pentru a se găti uniform. Îl ținem pe foc 10-15 minute. Aproape de final adăugăm usturoiul și lămâia și stingem focul, lăsând tigaia deoparte.

3

Pregătim lintea brună. O spălăm bine și o punem la fiert împreuna cu un praf de sare și 200 ml apă. O lăsăm la foc mediu până când fierbe, aproximativ 20 minute. După ce a fiert o scurgem cu ajutorul unei site.

4

În același timp mai punem la foc un vas cu apă. Când aproape a ajuns la punctul de fierbere(observăm bule mici de aer pe fundul vasului) adăugăm o lingură de oțet. Cu ajutorul unui tel creăm un vârtej în care vom sparge apoi un ou. Lăsăm să fiarbă la foc mic spre mediu pentru aproximativ 4 minute.

5

Așezăm pe o farfurie sparanghelul, lintea și oul poșat deasupra. Pentru decor putem folosi susan negru.

Ingrediente

 ½ legătură de sparanghel
 100 gr linte brună
 1 ou
 1 tsp unt ghee
 ½ lămâie
 2 căței de usturoi
 sare
 piper
 susan negru

Indicații

1

Se spală sparanghelul și se îndepărtează partea lemnoasă - aproximativ 1 cm de la cotor. Cu ajutorul unui șervețel se înlătură excesul de apă. Pregătim usturoiul: îl curățăm și îl pisăm.

2

Punem apoi o tigaie anti-aderentă pe foc în care adaugăm o linguriță de unt ghee. Punem sparanghelul în tigaie și avem grijă să îl întoarcem pe toate părțile, pentru a se găti uniform. Îl ținem pe foc 10-15 minute. Aproape de final adăugăm usturoiul și lămâia și stingem focul, lăsând tigaia deoparte.

3

Pregătim lintea brună. O spălăm bine și o punem la fiert împreuna cu un praf de sare și 200 ml apă. O lăsăm la foc mediu până când fierbe, aproximativ 20 minute. După ce a fiert o scurgem cu ajutorul unei site.

4

În același timp mai punem la foc un vas cu apă. Când aproape a ajuns la punctul de fierbere(observăm bule mici de aer pe fundul vasului) adăugăm o lingură de oțet. Cu ajutorul unui tel creăm un vârtej în care vom sparge apoi un ou. Lăsăm să fiarbă la foc mic spre mediu pentru aproximativ 4 minute.

5

Așezăm pe o farfurie sparanghelul, lintea și oul poșat deasupra. Pentru decor putem folosi susan negru.

Note

Ou poșat cu sparanghel și linte