Ardei umpluți cu piept de curcan și orez

AutorIoana Cosmina
DificultateÎncepător

O mâncare de ardei umpluți îți oferă o masă completă și gustoasă pe care o poți pregăti tot timpul anului, dar mai ales vara, când legumele sunt proaspete!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 6 ardei
 500 gr piept de curcan
 60 gr orez
 1 ceapa
 2 morcovi
 5 bulion
 1 ou
 sare
 piper
 4 ulei
 3 patrunjel tocat

Mod de preparare:

1

Taie cotorul ardeilor pe rotund cu ajutorul unui cuțit de legume, apoi curăță interiorul acestora de semințe și nervuri. Spală-i și pune-i la scurs. Poți păstra cotorul fiecărui ardei pe care îl poți folosi pe post de căpăcel, după ce îi vei umple.

2

Curăță morcovii și ceapa, apoi răzuiește morcovii, iar ceapa toac-o mărunt. În loc de ceapă albă poți folosi 3-4 fire de ceapă verde.

3

Spală orezul în câteva ape și pregătește restul ingredientelor, să le ai la îndemână.

4

Pune uleiul într-o tigaie și călește câteva minute ceapa, apoi adaugă morcovul și orezul bine spălat și scurs de apă. Călește în continuare câteva minute.

5

Ia tigaia de pe foc, las-o câteva minute să se răcorească, apoi adaugă carnea tocată, 2-3 linguri de bulion, oul, sarea și piperul, după gust.

6

Încorporează bine totul, apoi umple ardeii, având grijă să nu îndeși foarte mult umplutura și să lași loc pentru a putea pune căpăcelul. În caz că nu ai păstrat cotorul ardeilor, poți folosi bucăți de roșie tăiate astfel încât să se potrivească.

7

Așează ardeii într-o oală cu fața în sus, adaugă apă puțin mai mult de jumătate și lasă-i la fiert până când compoziția este bine gătită, iar ardeii s-au înmuiat bine.

8

Când sunt foarte aproape de a fi gata, pentru a transforma apa în care au fiert într-un sos grosuț, amestecă 3 linguri de bulion cu două linguri de făină și un polonic de apă fiartă într-un castron. Toarnă acest amestec peste ardei și amestecă ușor cu o lingură până când compoziția începe să se îngroașă.

9

Mai adaugă sare și pătrunjel tocat, iar ardeii umpluți sunt gata!

Ingrediente

 6 ardei
 500 gr piept de curcan
 60 gr orez
 1 ceapa
 2 morcovi
 5 bulion
 1 ou
 sare
 piper
 4 ulei
 3 patrunjel tocat

Indicații

1

Taie cotorul ardeilor pe rotund cu ajutorul unui cuțit de legume, apoi curăță interiorul acestora de semințe și nervuri. Spală-i și pune-i la scurs. Poți păstra cotorul fiecărui ardei pe care îl poți folosi pe post de căpăcel, după ce îi vei umple.

2

Curăță morcovii și ceapa, apoi răzuiește morcovii, iar ceapa toac-o mărunt. În loc de ceapă albă poți folosi 3-4 fire de ceapă verde.

3

Spală orezul în câteva ape și pregătește restul ingredientelor, să le ai la îndemână.

4

Pune uleiul într-o tigaie și călește câteva minute ceapa, apoi adaugă morcovul și orezul bine spălat și scurs de apă. Călește în continuare câteva minute.

5

Ia tigaia de pe foc, las-o câteva minute să se răcorească, apoi adaugă carnea tocată, 2-3 linguri de bulion, oul, sarea și piperul, după gust.

6

Încorporează bine totul, apoi umple ardeii, având grijă să nu îndeși foarte mult umplutura și să lași loc pentru a putea pune căpăcelul. În caz că nu ai păstrat cotorul ardeilor, poți folosi bucăți de roșie tăiate astfel încât să se potrivească.

7

Așează ardeii într-o oală cu fața în sus, adaugă apă puțin mai mult de jumătate și lasă-i la fiert până când compoziția este bine gătită, iar ardeii s-au înmuiat bine.

8

Când sunt foarte aproape de a fi gata, pentru a transforma apa în care au fiert într-un sos grosuț, amestecă 3 linguri de bulion cu două linguri de făină și un polonic de apă fiartă într-un castron. Toarnă acest amestec peste ardei și amestecă ușor cu o lingură până când compoziția începe să se îngroașă.

9

Mai adaugă sare și pătrunjel tocat, iar ardeii umpluți sunt gata!

Note

Ardei umpluți cu piept de curcan și orez