fbpx

Aripioare lipicioase cu sos de usturoi

AutorAlexandra.Ioan
DificultateÎncepător

Cand nu mai ai idei de retete, condimentezi niște aripi si le arunci în tigaie.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total40 mins

Ingrediente:

 6 aripi de pui
 3 catei de usturoi
 3 ulei
 ½ mg rosii pasate/rosii taiate cuburi
 2 sos de soia
 sare
 piper
 condimente dupa gust
Sos de usturoi :
 200 ml iaurt grecesc
 2 catei de usturoi
 ½ linguriță(e) boia
 marar/patrunjel verde

Mod de preparare:

Prepararea aripioarelor :
1

Am lasat aripioarele pentru aproximativ 1 ora in mix de condimente, 1 lingura de ulei si sos de soia.

2

In uleiul incins punem aripioarele si le lasam la prajit pentru 10 minute.

3

Apoi punem usturoiul pisat cu sare si amestecam, apoi rosiile pasate.

4

Adaugam 100 ml de apa si le lasam la fiert. Daca scade apa, mai puneti intre timp pana acestea sunt gata.

Sosul de usturoi :
5

Cat timp fierb aripioarele, amestecati usturoiul pisat cu 1 lingura de ulei si sare într-un bol.

6

Dupa ce s-a legat, adaugati boia si iaurtul. Daca nu aveti iaurt grecesc, treceti iaurtul obisnuit prin sita pentru a se scurge zeama.

7

La final amestecati totul, împreună cu pătrunjelul sau mararul tocat.

Ingrediente

 6 aripi de pui
 3 catei de usturoi
 3 ulei
 ½ mg rosii pasate/rosii taiate cuburi
 2 sos de soia
 sare
 piper
 condimente dupa gust
Sos de usturoi :
 200 ml iaurt grecesc
 2 catei de usturoi
 ½ linguriță(e) boia
 marar/patrunjel verde

Direcții

Prepararea aripioarelor :
1

Am lasat aripioarele pentru aproximativ 1 ora in mix de condimente, 1 lingura de ulei si sos de soia.

2

In uleiul incins punem aripioarele si le lasam la prajit pentru 10 minute.

3

Apoi punem usturoiul pisat cu sare si amestecam, apoi rosiile pasate.

4

Adaugam 100 ml de apa si le lasam la fiert. Daca scade apa, mai puneti intre timp pana acestea sunt gata.

Sosul de usturoi :
5

Cat timp fierb aripioarele, amestecati usturoiul pisat cu 1 lingura de ulei si sare într-un bol.

6

Dupa ce s-a legat, adaugati boia si iaurtul. Daca nu aveti iaurt grecesc, treceti iaurtul obisnuit prin sita pentru a se scurge zeama.

7

La final amestecati totul, împreună cu pătrunjelul sau mararul tocat.

Aripioare lipicioase cu sos de usturoi