fbpx

Batoane cu fulgi de ovaz și semințe

Autorpapadelicioss
DificultateÎncepător

Pot fi o gustare sau un mic dejun nutritiv și foarte gustos.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire15 minsTimp Total25 mins

Ingrediente:

 150 g fulgi de ovaz
 50 g fulgi de cocos
 20 semințe de in
 1 ou
 1 banana
 3 ulei vegetal
 1 linguriță(e) linguriță de miere (după vârsta de 1 an)
 1 varf de linguriță de scorțișoară Ceylon

Mod de preparare:

1

Într-un bol batem oul, adăugăm banana blenduită, uleiul și mixăm. Adăugăm fulgii de cocos, semințele de in, fulgii de ovaz, scorțișoara și amestecăm cu o spatula până încorporăm bine toate ingredientele.

2

Formăm batoane cu mâinile ușor umezite și le așezăm pe o tavă tapetata cu hârtie de copt.

3

Dăm tava în cuptorul preincalzit la 180˚C pentru 10 - 15 minute (până se rumenesc ușor la suprafață).

4

*Pentru cei cu alergie la ou puteți folosi o banană coaptă de marime medie.
* Dacă aveți fulgi de ovaz care au o textura mai grosieră îi puteți mărunți cu ajutorul unui robot de bucătărie.
* Semințele folosite le puteți râșni, se asimilează mult mai bine de către cei mici.

Ingrediente

 150 g fulgi de ovaz
 50 g fulgi de cocos
 20 semințe de in
 1 ou
 1 banana
 3 ulei vegetal
 1 linguriță(e) linguriță de miere (după vârsta de 1 an)
 1 varf de linguriță de scorțișoară Ceylon

Direcții

1

Într-un bol batem oul, adăugăm banana blenduită, uleiul și mixăm. Adăugăm fulgii de cocos, semințele de in, fulgii de ovaz, scorțișoara și amestecăm cu o spatula până încorporăm bine toate ingredientele.

2

Formăm batoane cu mâinile ușor umezite și le așezăm pe o tavă tapetata cu hârtie de copt.

3

Dăm tava în cuptorul preincalzit la 180˚C pentru 10 - 15 minute (până se rumenesc ușor la suprafață).

4

*Pentru cei cu alergie la ou puteți folosi o banană coaptă de marime medie.
* Dacă aveți fulgi de ovaz care au o textura mai grosieră îi puteți mărunți cu ajutorul unui robot de bucătărie.
* Semințele folosite le puteți râșni, se asimilează mult mai bine de către cei mici.

Batoane cu fulgi de ovaz și semințe