Când vreau să-mi satisfac pofta de dulce, dar nu vreau să mănânc ceva plin de zahăr, fug la congelator și îmi iau un baton Snickers. Sunt foarte ușor de făcut, conțin doar ingrediente naturale și partea cea mai bună e că rezistă până la 3 luni în congelator, bine asta doar teoretic vorbind :)). De multe ori fac porție dublă, le ambalez în hârtie de copt și am un desert gustos și sănătos ori de câte ori vreau ceva dulce.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Măcinăm nucile și alunele într-un blender cu lama S.
Punem făina de migdale într-un bol încăpător și turnăm peste, nucile și alunele măcinate.
Adăugăm siropul de agave, uleiul de cocos (topit) și untul de arahide.
Amestecăm bine până totul este omogen și turnăm compoziția într-o tavă 20x20cm tapetată cu hârtie de copt.
Folosind o lingură sau o spatulă de silicon nivelăm și presăm bine compoziția într-un strat uniform.
Băgăm baza la frigider până preparam caramelul.
Pentru caramel, punem curmalele, laptele de migdale, untul de arahide, sarea și extractul de vanilie într-un blender de mare viteză și blitzuim până se omogenizează complet. În funcție de ce tip de curmale și unt de arahide folosiți, trebuie să ajustați cantitatea de lapte de migdale. Caramelul trebuie să aibă o consistență groasă și fină.
Folosind spatula, întindem caramelul deasupra bazei într-un strat uniform.
Adăugam deasupra alunele prăjite și le presam puțin cu spatula.
Punem prajitura în congelator pentru a se închega, cel puțin 4 ore sau peste noapte.
După ce prajitura este bine închegată o scoatem din tavă și o așezăm pe un fund de lemn.
Turnăm apă fierbinte peste un cuțit pentru a-l încălzi, îl ștergem de apă și apoi tăiem prăjitura în 12 batoane mari sau 24 batoane mini.
Așezăm batoanele înapoi în congelator în timp ce pregătim glazura de ciocolată.
Topim untul de cacao sau uleiul de cocos într-un vas la foc mic până se topește aproximativ 60% - 70%, apoi luam vasul de pe foc și amestecăm repede pentru a topi restul. Acest lucru ar trebui să-l împiedice să se încălzească prea mult. Se adaugă celelalte ingrediente și se amestecă până când avem un amestec neted și lucios.
Introducem batoanele în glazura de ciocolată și cu ajutorul unei furculițe le așezam pe un suport de răcire pentru a le usca. Dacă vreți, le puteți înmuia a doua oară pentru un strat mai gros de ciocolată!
Păstram batoanele Snickers într-un recipient etanș la frigider timp de până la o săptămână sau bucurați-va de ele direct din congelator (Înghețată Snickers? :)).
Nota: Curmalele sunt caramelul naturii. Nu numai că sunt dulci în mod natural, dar ajută și acționeaza ca agent de legare pentru multe baze de desert. De obicei, optez pentru curmale Medjool datorită texturii lor moi și a aromei bogate de caramel. Puteti să experimentați cu diferite soiuri și, dacă utilizați curmale cu o textură mai fermă, le puteți înmuia în apă fiartă pentru cel puțin o oră înainte de a le folosi.
Ingrediente
Indicații
Măcinăm nucile și alunele într-un blender cu lama S.
Punem făina de migdale într-un bol încăpător și turnăm peste, nucile și alunele măcinate.
Adăugăm siropul de agave, uleiul de cocos (topit) și untul de arahide.
Amestecăm bine până totul este omogen și turnăm compoziția într-o tavă 20x20cm tapetată cu hârtie de copt.
Folosind o lingură sau o spatulă de silicon nivelăm și presăm bine compoziția într-un strat uniform.
Băgăm baza la frigider până preparam caramelul.
Pentru caramel, punem curmalele, laptele de migdale, untul de arahide, sarea și extractul de vanilie într-un blender de mare viteză și blitzuim până se omogenizează complet. În funcție de ce tip de curmale și unt de arahide folosiți, trebuie să ajustați cantitatea de lapte de migdale. Caramelul trebuie să aibă o consistență groasă și fină.
Folosind spatula, întindem caramelul deasupra bazei într-un strat uniform.
Adăugam deasupra alunele prăjite și le presam puțin cu spatula.
Punem prajitura în congelator pentru a se închega, cel puțin 4 ore sau peste noapte.
După ce prajitura este bine închegată o scoatem din tavă și o așezăm pe un fund de lemn.
Turnăm apă fierbinte peste un cuțit pentru a-l încălzi, îl ștergem de apă și apoi tăiem prăjitura în 12 batoane mari sau 24 batoane mini.
Așezăm batoanele înapoi în congelator în timp ce pregătim glazura de ciocolată.
Topim untul de cacao sau uleiul de cocos într-un vas la foc mic până se topește aproximativ 60% - 70%, apoi luam vasul de pe foc și amestecăm repede pentru a topi restul. Acest lucru ar trebui să-l împiedice să se încălzească prea mult. Se adaugă celelalte ingrediente și se amestecă până când avem un amestec neted și lucios.
Introducem batoanele în glazura de ciocolată și cu ajutorul unei furculițe le așezam pe un suport de răcire pentru a le usca. Dacă vreți, le puteți înmuia a doua oară pentru un strat mai gros de ciocolată!
Păstram batoanele Snickers într-un recipient etanș la frigider timp de până la o săptămână sau bucurați-va de ele direct din congelator (Înghețată Snickers? :)).
Nota: Curmalele sunt caramelul naturii. Nu numai că sunt dulci în mod natural, dar ajută și acționeaza ca agent de legare pentru multe baze de desert. De obicei, optez pentru curmale Medjool datorită texturii lor moi și a aromei bogate de caramel. Puteti să experimentați cu diferite soiuri și, dacă utilizați curmale cu o textură mai fermă, le puteți înmuia în apă fiartă pentru cel puțin o oră înainte de a le folosi.