Cea mai aromată băutură a toamnei și se prepară și foarte repede.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Sucul de mere se pune la fiert cu coaja de la lămâie tăiată fâșii, se adaugă ghimbirul și rozmarinul, apoi se lasă până la punctul de fierbere și se ia deoparte, se acoperă cu un capac și se lasă 10 minute la odihnit pentru ca gusturile să se întrepătrundă.
Morcovii se dau prin storcător, se adaugă sucul lor și zeama de lămâie după gust în sucul de mere, se amestecă și, dacă este nevoie, se mai îndulcește cu miere.
Se servește fierbinte.
Se poate prepara și cu vin sau rom, în acest caz jumătate din cantitatea de suc de mere se înlocuiește cu alcoolul.
Ingrediente
Indicații
Sucul de mere se pune la fiert cu coaja de la lămâie tăiată fâșii, se adaugă ghimbirul și rozmarinul, apoi se lasă până la punctul de fierbere și se ia deoparte, se acoperă cu un capac și se lasă 10 minute la odihnit pentru ca gusturile să se întrepătrundă.
Morcovii se dau prin storcător, se adaugă sucul lor și zeama de lămâie după gust în sucul de mere, se amestecă și, dacă este nevoie, se mai îndulcește cu miere.
Se servește fierbinte.
Se poate prepara și cu vin sau rom, în acest caz jumătate din cantitatea de suc de mere se înlocuiește cu alcoolul.