Modul în care am decorat acești biscuiți sărați mi-a amintit de cum decora bunica ouăle roșii de Paști – cu cele mai frumoase frunze pe care le găseam în grădină! Anul acesta am apucat să cumpăr câteva plante aromatice în ghiveci și mi-au prins tare bine, neavând o grădină.
Sunt așa de frumos decorați, parcă și-au luat hainele de sărbătoare și s-au așezat direct în farfurie!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un bol încăpător (cât mai mare pentru a putea amesteca în el aluatul) punem toate ingredientele, mai puțin apa.
Cu mâna zdrobim toate bucățelele de unt, până se formeaza un aluat sau dacă aveți un robot de bucătărie este și mai simplu: pui totul în el și pulsezi de câteva ori, iar dacă e nevoie de apă pui treptat câte o lingură până se leagă compoziția.
Aluatul format l-am pus în folie de plastic, modelat într-o formă ovală și turtită. După aproximativ 30 minute, l-am scos din frigider și l-am întins cu ajutorul unui sucitor pe masa de lucru.
Cu un inel metalic am făcut ușor forma biscuiților și în centrul formei am pus frunze din plantele aromatice.
Pentru a presa frumos frunzele, am așezat peste foaia de aluat o foaie de copt și am rulat de 3-4 ori cu sucitorul. Am dat foaia de copt jos și cu inelul metalic am decupat biscuiții.
Cuptorul l-am preîncălzit la 180 grade, funcția căldură sus – jos și i-am copt pentru 15-16 minute.
Ingrediente
Indicații
Într-un bol încăpător (cât mai mare pentru a putea amesteca în el aluatul) punem toate ingredientele, mai puțin apa.
Cu mâna zdrobim toate bucățelele de unt, până se formeaza un aluat sau dacă aveți un robot de bucătărie este și mai simplu: pui totul în el și pulsezi de câteva ori, iar dacă e nevoie de apă pui treptat câte o lingură până se leagă compoziția.
Aluatul format l-am pus în folie de plastic, modelat într-o formă ovală și turtită. După aproximativ 30 minute, l-am scos din frigider și l-am întins cu ajutorul unui sucitor pe masa de lucru.
Cu un inel metalic am făcut ușor forma biscuiților și în centrul formei am pus frunze din plantele aromatice.
Pentru a presa frumos frunzele, am așezat peste foaia de aluat o foaie de copt și am rulat de 3-4 ori cu sucitorul. Am dat foaia de copt jos și cu inelul metalic am decupat biscuiții.
Cuptorul l-am preîncălzit la 180 grade, funcția căldură sus – jos și i-am copt pentru 15-16 minute.