fbpx

Bicuiți cu brânză

AutorGreta Pop
DificultateÎncepător

Modul în care am decorat acești biscuiți sărați mi-a amintit de cum decora bunica ouăle roșii de Paști – cu cele mai frumoase frunze pe care le găseam în grădină! Anul acesta am apucat să cumpăr câteva plante aromatice în ghiveci și mi-au prins tare bine, neavând o grădină.

Sunt așa de frumos decorați, parcă și-au luat hainele de sărbătoare și s-au așezat direct în farfurie!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare45 minsTimp de gătire / răcire15 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

Pentru foaia de aluat
 250 g făină
 200 g brânză rasă (eu am folosit 100 g Parmezan și 100 g Pecroino Romano)
 110 g unt
 ½ linguriță(e) sare
 2 rozmarin proaspăt tocat
 1 oregano uscat
 1 linguriță(e) piper negru proaspăt măcinat
 20 ml apă - opțional, dacă nu se leagă aluatul
Pentru decor
 38 bucăți de frunze comestibile: pătrunjel, busuioc, oregano, rozmarin, busuioc

Mod de preparare:

1

Într-un bol încăpător (cât mai mare pentru a putea amesteca în el aluatul) punem toate ingredientele, mai puțin apa.

2

Cu mâna zdrobim toate bucățelele de unt, până se formeaza un aluat sau dacă aveți un robot de bucătărie este și mai simplu: pui totul în el și pulsezi de câteva ori, iar dacă e nevoie de apă pui treptat câte o lingură până se leagă compoziția.

3

Aluatul format l-am pus în folie de plastic, modelat într-o formă ovală și turtită. După aproximativ 30 minute, l-am scos din frigider și l-am întins cu ajutorul unui sucitor pe masa de lucru.

4

Cu un inel metalic am făcut ușor forma biscuiților și în centrul formei am pus frunze din plantele aromatice.

5

Pentru a presa frumos frunzele, am așezat peste foaia de aluat o foaie de copt și am rulat de 3-4 ori cu sucitorul. Am dat foaia de copt jos și cu inelul metalic am decupat biscuiții.

6

Cuptorul l-am preîncălzit la 180 grade, funcția căldură sus – jos și i-am copt pentru 15-16 minute.

Ingrediente

Pentru foaia de aluat
 250 g făină
 200 g brânză rasă (eu am folosit 100 g Parmezan și 100 g Pecroino Romano)
 110 g unt
 ½ linguriță(e) sare
 2 rozmarin proaspăt tocat
 1 oregano uscat
 1 linguriță(e) piper negru proaspăt măcinat
 20 ml apă - opțional, dacă nu se leagă aluatul
Pentru decor
 38 bucăți de frunze comestibile: pătrunjel, busuioc, oregano, rozmarin, busuioc

Direcții

1

Într-un bol încăpător (cât mai mare pentru a putea amesteca în el aluatul) punem toate ingredientele, mai puțin apa.

2

Cu mâna zdrobim toate bucățelele de unt, până se formeaza un aluat sau dacă aveți un robot de bucătărie este și mai simplu: pui totul în el și pulsezi de câteva ori, iar dacă e nevoie de apă pui treptat câte o lingură până se leagă compoziția.

3

Aluatul format l-am pus în folie de plastic, modelat într-o formă ovală și turtită. După aproximativ 30 minute, l-am scos din frigider și l-am întins cu ajutorul unui sucitor pe masa de lucru.

4

Cu un inel metalic am făcut ușor forma biscuiților și în centrul formei am pus frunze din plantele aromatice.

5

Pentru a presa frumos frunzele, am așezat peste foaia de aluat o foaie de copt și am rulat de 3-4 ori cu sucitorul. Am dat foaia de copt jos și cu inelul metalic am decupat biscuiții.

6

Cuptorul l-am preîncălzit la 180 grade, funcția căldură sus – jos și i-am copt pentru 15-16 minute.

Bicuiți cu brânză