Biluțe proteice de vanilie cu diferite toppinguri

AutorDulce by Ana
DificultateÎncepător

O explozie de culoare într-un desert sănătos, gustos și ușor de făcut. Aceste biluțe proteice te încarcă cu energie, doar privindu-le.

O variantă rapidă de desert, ușor de preparat, ce ajută la păstrarea mesei musculare, aduce răsfăț papilelor gustative și nici o modificare siluetei. 🙂

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

Biluțe :
 220 gr fulgi de ovăz măcinat sau făină de ovăz
 100 gr pudră proteică, vanilie
 45 gr ulei de cocos, topit
 135 gr iaurt grecesc, la temperatura camerei
 90 gr miere, sirop de agave sau sirop de arțar
 2 tsp vanilie
 ½ tsp sare
 25-30 migdale, crude
Arome : ( Cantitățile depind de numărul de biluțe pe care vreți să le acoperiți )
 Zmeură și fistic - 50% Zmeură liofilizată amestecată cu 50% fistic măcinat
 Zmeură - Praf de zmeură
 Caise și migdale - 50% Caise uscate tăiate mărunt amestecate cu 50% fulgi de migdale
 Mix de semințe și merișoare - Mix de semințe de in, semințe de dovleac, semințe de floarea soarelui, semințe de chia, semințe de susan și merișoare uscate
 Susan și matcha - Semințe de susan și o linguriță de matcha
 Cocos - Nucă de cocos disecată

Mod de preparare:

1

Amestecăm ingredientele uscate, făina de ovăz, proteina ( Încercați să folosiți o proteină bună la gust. Cu cât este mai bună proteina, cu atât biluțele vor fi mai gustoase ) și sarea.

2

Într-un bol încăpător adăugăm uleiul de cocos, iaurtul grecesc, mierea și vanilia și amestecăm bine cu o lingură de lemn.

3

Adăugăm ingredientele uscate și omogenizăm bine compoziția. Dacă este nevoie, se poate frământa puțin și cu mâna. Rezultatul trebuie să fie un aluat ferm și puțin lipicios.

4

Cu o linguriță împărțim aluatul în 25-27 de biluțe, 20 g fiecare, și în mijloc punem câte o migdală. Ne putem umezi foarte puțin mâinile dacă compoziția se lipește prea tare de mâini.

5

Le dăm imediat prin toppingurile favorite și dacă toppingul nu se lipește de biluțe, le umezim puțin cu apă. Depinde foarte mult de toppingurile folosite.

6

Ingrediente

Biluțe :
 220 gr fulgi de ovăz măcinat sau făină de ovăz
 100 gr pudră proteică, vanilie
 45 gr ulei de cocos, topit
 135 gr iaurt grecesc, la temperatura camerei
 90 gr miere, sirop de agave sau sirop de arțar
 2 tsp vanilie
 ½ tsp sare
 25-30 migdale, crude
Arome : ( Cantitățile depind de numărul de biluțe pe care vreți să le acoperiți )
 Zmeură și fistic - 50% Zmeură liofilizată amestecată cu 50% fistic măcinat
 Zmeură - Praf de zmeură
 Caise și migdale - 50% Caise uscate tăiate mărunt amestecate cu 50% fulgi de migdale
 Mix de semințe și merișoare - Mix de semințe de in, semințe de dovleac, semințe de floarea soarelui, semințe de chia, semințe de susan și merișoare uscate
 Susan și matcha - Semințe de susan și o linguriță de matcha
 Cocos - Nucă de cocos disecată

Indicații

1

Amestecăm ingredientele uscate, făina de ovăz, proteina ( Încercați să folosiți o proteină bună la gust. Cu cât este mai bună proteina, cu atât biluțele vor fi mai gustoase ) și sarea.

2

Într-un bol încăpător adăugăm uleiul de cocos, iaurtul grecesc, mierea și vanilia și amestecăm bine cu o lingură de lemn.

3

Adăugăm ingredientele uscate și omogenizăm bine compoziția. Dacă este nevoie, se poate frământa puțin și cu mâna. Rezultatul trebuie să fie un aluat ferm și puțin lipicios.

4

Cu o linguriță împărțim aluatul în 25-27 de biluțe, 20 g fiecare, și în mijloc punem câte o migdală. Ne putem umezi foarte puțin mâinile dacă compoziția se lipește prea tare de mâini.

5

Le dăm imediat prin toppingurile favorite și dacă toppingul nu se lipește de biluțe, le umezim puțin cu apă. Depinde foarte mult de toppingurile folosite.

6

Biluțe proteice de vanilie cu diferite toppinguri