fbpx

Biluțe proteice de vanilie cu diferite toppinguri

AutorDulce by Ana
DificultateÎncepător

O explozie de culoare într-un desert sănătos, gustos și ușor de făcut. Aceste biluțe proteice te încarcă cu energie, doar privindu-le.

O variantă rapidă de desert, ușor de preparat, ce ajută la păstrarea mesei musculare, aduce răsfăț papilelor gustative și nici o modificare siluetei. 🙂

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp Total30 mins

Ingrediente:

Biluțe :
 220 g fulgi de ovăz măcinat sau făină de ovăz
 100 g pudră proteică, vanilie
 45 g ulei de cocos, topit
 135 g iaurt grecesc, la temperatura camerei
 90 g miere, sirop de agave sau sirop de arțar
 2 linguriță(e) vanilie
 ½ linguriță(e) sare
 25-30 migdale, crude
Arome : ( Cantitățile depind de numărul de biluțe pe care vreți să le acoperiți )
 Zmeură și fistic - 50% Zmeură liofilizată amestecată cu 50% fistic măcinat
 Zmeură - Praf de zmeură
 Caise și migdale - 50% Caise uscate tăiate mărunt amestecate cu 50% fulgi de migdale
 Mix de semințe și merișoare - Mix de semințe de in, semințe de dovleac, semințe de floarea soarelui, semințe de chia, semințe de susan și merișoare uscate
 Susan și matcha - Semințe de susan și o linguriță de matcha
 Cocos - Nucă de cocos disecată

Mod de preparare:

1

Amestecăm ingredientele uscate, făina de ovăz, proteina ( Încercați să folosiți o proteină bună la gust. Cu cât este mai bună proteina, cu atât biluțele vor fi mai gustoase ) și sarea.

2

Într-un bol încăpător adăugăm uleiul de cocos, iaurtul grecesc, mierea și vanilia și amestecăm bine cu o lingură de lemn.

3

Adăugăm ingredientele uscate și omogenizăm bine compoziția. Dacă este nevoie, se poate frământa puțin și cu mâna. Rezultatul trebuie să fie un aluat ferm și puțin lipicios.

4

Cu o linguriță împărțim aluatul în 25-27 de biluțe, 20 g fiecare, și în mijloc punem câte o migdală. Ne putem umezi foarte puțin mâinile dacă compoziția se lipește prea tare de mâini.

5

Le dăm imediat prin toppingurile favorite și dacă toppingul nu se lipește de biluțe, le umezim puțin cu apă. Depinde foarte mult de toppingurile folosite.

6

Ingrediente

Biluțe :
 220 g fulgi de ovăz măcinat sau făină de ovăz
 100 g pudră proteică, vanilie
 45 g ulei de cocos, topit
 135 g iaurt grecesc, la temperatura camerei
 90 g miere, sirop de agave sau sirop de arțar
 2 linguriță(e) vanilie
 ½ linguriță(e) sare
 25-30 migdale, crude
Arome : ( Cantitățile depind de numărul de biluțe pe care vreți să le acoperiți )
 Zmeură și fistic - 50% Zmeură liofilizată amestecată cu 50% fistic măcinat
 Zmeură - Praf de zmeură
 Caise și migdale - 50% Caise uscate tăiate mărunt amestecate cu 50% fulgi de migdale
 Mix de semințe și merișoare - Mix de semințe de in, semințe de dovleac, semințe de floarea soarelui, semințe de chia, semințe de susan și merișoare uscate
 Susan și matcha - Semințe de susan și o linguriță de matcha
 Cocos - Nucă de cocos disecată

Direcții

1

Amestecăm ingredientele uscate, făina de ovăz, proteina ( Încercați să folosiți o proteină bună la gust. Cu cât este mai bună proteina, cu atât biluțele vor fi mai gustoase ) și sarea.

2

Într-un bol încăpător adăugăm uleiul de cocos, iaurtul grecesc, mierea și vanilia și amestecăm bine cu o lingură de lemn.

3

Adăugăm ingredientele uscate și omogenizăm bine compoziția. Dacă este nevoie, se poate frământa puțin și cu mâna. Rezultatul trebuie să fie un aluat ferm și puțin lipicios.

4

Cu o linguriță împărțim aluatul în 25-27 de biluțe, 20 g fiecare, și în mijloc punem câte o migdală. Ne putem umezi foarte puțin mâinile dacă compoziția se lipește prea tare de mâini.

5

Le dăm imediat prin toppingurile favorite și dacă toppingul nu se lipește de biluțe, le umezim puțin cu apă. Depinde foarte mult de toppingurile folosite.

6

Biluțe proteice de vanilie cu diferite toppinguri