Biscuiti de Craciun

Autoralexandrah
DificultateIntermediar

Biscuiti deliciosi (merg foarte bine de Craciun)

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire40 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 500 gr faina
 350 gr zahar brun
 2 oua
 200 gr unt cu 82% grăsime, moale, la temperatura camerei
 10 gr praf de copt
 1 tsp scortisoara
 ½ tsp nucsoara

Mod de preparare:

1

În vasul mixerului, punem untul moale, sarea și zahărul brun.

2

Mixăm untul cu zahărul brun până devine cremos.

3

După ce untul cu zahăr brun devine cremos, adăugăm câte 1 ou, pe rând, mixând bine după fiecare.

4

Într-un castron, se amestecă făina cu mirodeniile și se adaugă peste compoziția de ouă și unt. Se încorporează cu mixerul la viteză mică.

5

Întindem pe blatul de lucru o bucată mare de folie alimentară. Răsturnăm pe aceasta aluatul obtinut pe care il framantam putin pana obținem un aluat compact. Aplatizăm aluatul și-l dăm la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Aluatul de biscuiți se poate lăsa până la 24 de ore la frigider.

Formarea biscuiților și coacerea
6

Scoatem aluatul din frigider și-l lăsăm pe planul de lucru, cam 15-20 de minute înainte de a-l întinde în foaie.

7

Preincalzim cuptorul la 175°.

8

Presărăm blatul de lucru cu făină și împărțim aluatul în 2-3 bucăți. Întindem aluatul cu sucitorul, fiecare bucată pe rând, într-o foaie cu grosimea de 3-4 mm, pe cât posibil de o grosime uniformă, pe toată suprafața.

9

Folosind forme speciale se taie biscuitii.

10

Se aseaza biscuitii in tăvi acoperite cu hârtie de copt si se coc câte 20 de minute pentru fiecare tavă.

11

La final, dupa ce s-au racit, am lipt fondant de diferite culori.

Ingrediente

 500 gr faina
 350 gr zahar brun
 2 oua
 200 gr unt cu 82% grăsime, moale, la temperatura camerei
 10 gr praf de copt
 1 tsp scortisoara
 ½ tsp nucsoara

Indicații

1

În vasul mixerului, punem untul moale, sarea și zahărul brun.

2

Mixăm untul cu zahărul brun până devine cremos.

3

După ce untul cu zahăr brun devine cremos, adăugăm câte 1 ou, pe rând, mixând bine după fiecare.

4

Într-un castron, se amestecă făina cu mirodeniile și se adaugă peste compoziția de ouă și unt. Se încorporează cu mixerul la viteză mică.

5

Întindem pe blatul de lucru o bucată mare de folie alimentară. Răsturnăm pe aceasta aluatul obtinut pe care il framantam putin pana obținem un aluat compact. Aplatizăm aluatul și-l dăm la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Aluatul de biscuiți se poate lăsa până la 24 de ore la frigider.

Formarea biscuiților și coacerea
6

Scoatem aluatul din frigider și-l lăsăm pe planul de lucru, cam 15-20 de minute înainte de a-l întinde în foaie.

7

Preincalzim cuptorul la 175°.

8

Presărăm blatul de lucru cu făină și împărțim aluatul în 2-3 bucăți. Întindem aluatul cu sucitorul, fiecare bucată pe rând, într-o foaie cu grosimea de 3-4 mm, pe cât posibil de o grosime uniformă, pe toată suprafața.

9

Folosind forme speciale se taie biscuitii.

10

Se aseaza biscuitii in tăvi acoperite cu hârtie de copt si se coc câte 20 de minute pentru fiecare tavă.

11

La final, dupa ce s-au racit, am lipt fondant de diferite culori.

Biscuiti de Craciun