fbpx

Biscuiți din aluat nisipos

AutorAxinia DV
DificultateÎncepător

Biscuiții din aluat nisipos 🍪🍪🍪 ar trebui să fie crocanți la exterior, dar moi și suculenți în interior. Biscuiții din această rețetă au fulgi de ciocolată și nuci, dar puteți să adăugați orice aromă și textură vă place. 😉

ShareSalvează
ProduceTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire12 minsTimp Total27 mins

Ingrediente:

 150 g făină
 1 linguriță(e) bicarbonat de sodiu
 ½ linguriță(e) sare
 125 g unt
 100 g zahăr brun
 3 ½ linguriță(e) zahăr tos
 ½ linguriță(e) esenta de vanilie
 1 linguri(ă) melasă sau miere
 1 ou mare bătut puțin
 175 g fulgi de ciocolata, cu conținut de minim 50% cacao
 50 g nuci sau nuci pecan, taiate

Mod de preparare:

1

Preîncălziți cuptorul la 200 grade C (nivel 6 gaz). Cerneți împreună făina, bicarbonatul de sodiu și sarea într-un castron. În alt castron, amestecați untul, ambele tipuri de zahăr și extractul de vanilie, până când preparatul devine ușor și pufos. Adăugați melasa sau mierea și amestecați bine.

2

Adăugați oul și amestecați până este perfect încorporat, iar apoi adăugați treptat făina.

3

Încorporați prin răsturnare fulgii de ciocolată și nucile, dacă vă plac, până când se omogenizează. Puneți bile de dimensiunea unei linguri de desert, în tava tapetată cu hârtie de copt, lăsând o distanță de 5 cm între ele și dați tava la cuptor.

4

Coaceți biscuiții 11-12 minute, până se rumenesc pe margine și cresc frumos în mijloc. Scoateți-i din cuptor și lăsați-i la răcit, înainte de a-i scoate din tavă.

Ingrediente

 150 g făină
 1 linguriță(e) bicarbonat de sodiu
 ½ linguriță(e) sare
 125 g unt
 100 g zahăr brun
 3 ½ linguriță(e) zahăr tos
 ½ linguriță(e) esenta de vanilie
 1 linguri(ă) melasă sau miere
 1 ou mare bătut puțin
 175 g fulgi de ciocolata, cu conținut de minim 50% cacao
 50 g nuci sau nuci pecan, taiate

Direcții

1

Preîncălziți cuptorul la 200 grade C (nivel 6 gaz). Cerneți împreună făina, bicarbonatul de sodiu și sarea într-un castron. În alt castron, amestecați untul, ambele tipuri de zahăr și extractul de vanilie, până când preparatul devine ușor și pufos. Adăugați melasa sau mierea și amestecați bine.

2

Adăugați oul și amestecați până este perfect încorporat, iar apoi adăugați treptat făina.

3

Încorporați prin răsturnare fulgii de ciocolată și nucile, dacă vă plac, până când se omogenizează. Puneți bile de dimensiunea unei linguri de desert, în tava tapetată cu hârtie de copt, lăsând o distanță de 5 cm între ele și dați tava la cuptor.

4

Coaceți biscuiții 11-12 minute, până se rumenesc pe margine și cresc frumos în mijloc. Scoateți-i din cuptor și lăsați-i la răcit, înainte de a-i scoate din tavă.

Biscuiți din aluat nisipos