Similari fursecurilor din aluat nisipos, dar mai ușori și mai sfărâmicioși, acești biscuiți șprițați sunt perfecți la cafea sau ceai. Puteți să îi serviți împreună cu deserturi cum ar fi spumele, înghețatele și salatele de fructe.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Este important să folosiți șprițul, mai degrabă decât să formați biscuiții cu lingura, ca să aibă forma crestată tradițională, dar chiar și cofetarii cu experiența se cam feresc de poșuri. Cea mai ușoară metodă e să așezați poșul, cu șprițul fixat, într-un container înalt și să întoarceți marginile poșului peste marginile containerului, astfel încât acesta să fixeze poșul, iar dumneavoastră să aveți ambele mâini libere pentru a-l umple cu aluat. După ce ați umplut poșul, ridicați-l și strângeți partea superioară, împingând aluatul spre vârful poșului și șpriț. Când șprițați, strângeți poșul din partea superioară, ținând vârful cu cealaltă mână, pentru a controla mai bine direcția.
Pentru a glazura biscuiții, lăsați ciocolata topită să se răcească și să se îngroașe foarte puțin. Înmuiați capetele biscuiților pe rând în ciocolatăși țineți-i câteva secunde deasupra castronului cu ciocolată, ca să se scurgă surplusul și să nu ramână pe foaia de copt pe care îi lăsați până se întărește glazura.
Ingrediente
Indicații
Este important să folosiți șprițul, mai degrabă decât să formați biscuiții cu lingura, ca să aibă forma crestată tradițională, dar chiar și cofetarii cu experiența se cam feresc de poșuri. Cea mai ușoară metodă e să așezați poșul, cu șprițul fixat, într-un container înalt și să întoarceți marginile poșului peste marginile containerului, astfel încât acesta să fixeze poșul, iar dumneavoastră să aveți ambele mâini libere pentru a-l umple cu aluat. După ce ați umplut poșul, ridicați-l și strângeți partea superioară, împingând aluatul spre vârful poșului și șpriț. Când șprițați, strângeți poșul din partea superioară, ținând vârful cu cealaltă mână, pentru a controla mai bine direcția.
Pentru a glazura biscuiții, lăsați ciocolata topită să se răcească și să se îngroașe foarte puțin. Înmuiați capetele biscuiților pe rând în ciocolatăși țineți-i câteva secunde deasupra castronului cu ciocolată, ca să se scurgă surplusul și să nu ramână pe foaia de copt pe care îi lăsați până se întărește glazura.