O pizza de casă cere neapărat un blat de pizza pufos, bine crescut, moale la interior și crocant la exterior. Un aluat de pizza reușit se traduce în primul rând prin textură, mod de coacere și gust. Este foarte important ca aluatul de pizza să fie copt în interior și să nu rămână cleios, să nu fie nici foarte subțire, dar nici foarte gros, să fie ușor crocant, dar nu tare.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Amestecă făina cu drojdia uscată, lingurița de zahăr și praful de sare.
Peste amestecul de făină adaugă cele trei linguri de ulei și apa călduță.
Încorporează ingredientele cu ajutorul unei linguri și varsă amestecul rezultat pe blatul de bucătărie.
Frământă aluatul până când capătă o textură elastică și nelipicioasă (aproximativ 10 minute).
Lasă aluatul la dospit pentru 1 – 2 ore sau până când aluatul își dublează volumul.
După ce aluatul a dospit, varsă-l din nou pe blatul de bucătărie și frământă câteva minute.
Modelează aluatul pentru pizza în forma dorită, adaugă topping-ul pentru pizza și coace la treapta cea mai mare pentru aproximativ 8-9 minute.
Ingrediente
Indicații
Amestecă făina cu drojdia uscată, lingurița de zahăr și praful de sare.
Peste amestecul de făină adaugă cele trei linguri de ulei și apa călduță.
Încorporează ingredientele cu ajutorul unei linguri și varsă amestecul rezultat pe blatul de bucătărie.
Frământă aluatul până când capătă o textură elastică și nelipicioasă (aproximativ 10 minute).
Lasă aluatul la dospit pentru 1 – 2 ore sau până când aluatul își dublează volumul.
După ce aluatul a dospit, varsă-l din nou pe blatul de bucătărie și frământă câteva minute.
Modelează aluatul pentru pizza în forma dorită, adaugă topping-ul pentru pizza și coace la treapta cea mai mare pentru aproximativ 8-9 minute.