Blondine cu fulgi de ciocolata si caramel

AutoriCook
DificultateÎncepător

O reteta de blondie rapida si usoara. Asemanatoare cu negresele la forma si textura, blondinele sunt aromate cu zahar brun in loc de ciocolata. Delicios!

ShareSave
Randamente12 porțiiTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 250 gr unt nesarat, taiat cubulete, plus extra pentru uns tava
 3 oua mari
 275 gr zahar moale brun deschis
 25 gr zahar brun muscovado inchis
 200 gr faina
 100 gr fulgi de ciocolata neagra sau o tableta de ciocolata neagra taiata cubulete
 1 tsp pasta de vanilie sau extract de vanilie
 1 tsp sare fina de mare
 1 tsp praf de copt
 3 caramel sau dulce de leche, din borcan (optional)

Mod de preparare:

1

Preincalziti cuptorul la 180C / 160C ventilator / gaz 4. Ungeti cu unt si tapetati cu hartie de copt o tava de 20 x 25 cm.

2

Topiti untul intr-o cratita la foc mediu, amestecand continu. Lasati-l sa clocoteasca cateva minute, sau pana cand devine un maro auriu deschis si miroase a biscuiti. Luati-l de pe foc si lasati-l sa se raceasca putin.

3

Puneti cele trei oua intr-un bol mare si mixati-le cu ambele tipuri de zahar. Adaugati untul topit, vanilia si sarea.

4

Se adauga treptat faina cernuta cu praful de copt, fulgi de ciocolata (lasand cateva deoparte). Amestecati usor avand insa grija sa nu le mixati prea mult (acest lucru va face ca prajitura sa iasa prea densa).

5

Turnati compozitia in tava si nivelati-o cu o spatula. Presarati ciocolata ramasa si puneti cu lingurita pupi de caramel. Puneti prajitura in centrul cuptorului si coaceti-o timp de 30 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijloc iese cu firimituri lipicioase (compozitia nu trebuie sa fie in totalitate umeda). Se lasa sa se racească complet în tava. Aceasta se va scufunda putin dar centrul trebuie sa fie usor gumicios.

6

Se taie în 12 bucati. Se poate pastra intr-un recipient etans pana la trei zile.

Ingrediente

 250 gr unt nesarat, taiat cubulete, plus extra pentru uns tava
 3 oua mari
 275 gr zahar moale brun deschis
 25 gr zahar brun muscovado inchis
 200 gr faina
 100 gr fulgi de ciocolata neagra sau o tableta de ciocolata neagra taiata cubulete
 1 tsp pasta de vanilie sau extract de vanilie
 1 tsp sare fina de mare
 1 tsp praf de copt
 3 caramel sau dulce de leche, din borcan (optional)

Indicații

1

Preincalziti cuptorul la 180C / 160C ventilator / gaz 4. Ungeti cu unt si tapetati cu hartie de copt o tava de 20 x 25 cm.

2

Topiti untul intr-o cratita la foc mediu, amestecand continu. Lasati-l sa clocoteasca cateva minute, sau pana cand devine un maro auriu deschis si miroase a biscuiti. Luati-l de pe foc si lasati-l sa se raceasca putin.

3

Puneti cele trei oua intr-un bol mare si mixati-le cu ambele tipuri de zahar. Adaugati untul topit, vanilia si sarea.

4

Se adauga treptat faina cernuta cu praful de copt, fulgi de ciocolata (lasand cateva deoparte). Amestecati usor avand insa grija sa nu le mixati prea mult (acest lucru va face ca prajitura sa iasa prea densa).

5

Turnati compozitia in tava si nivelati-o cu o spatula. Presarati ciocolata ramasa si puneti cu lingurita pupi de caramel. Puneti prajitura in centrul cuptorului si coaceti-o timp de 30 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijloc iese cu firimituri lipicioase (compozitia nu trebuie sa fie in totalitate umeda). Se lasa sa se racească complet în tava. Aceasta se va scufunda putin dar centrul trebuie sa fie usor gumicios.

6

Se taie în 12 bucati. Se poate pastra intr-un recipient etans pana la trei zile.

Note

Blondine cu fulgi de ciocolata si caramel