O reteta de blondie rapida si usoara. Asemanatoare cu negresele la forma si textura, blondinele sunt aromate cu zahar brun in loc de ciocolata. Delicios!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180C / 160C ventilator / gaz 4. Ungeti cu unt si tapetati cu hartie de copt o tava de 20 x 25 cm.
Topiti untul intr-o cratita la foc mediu, amestecand continu. Lasati-l sa clocoteasca cateva minute, sau pana cand devine un maro auriu deschis si miroase a biscuiti. Luati-l de pe foc si lasati-l sa se raceasca putin.
Puneti cele trei oua intr-un bol mare si mixati-le cu ambele tipuri de zahar. Adaugati untul topit, vanilia si sarea.
Se adauga treptat faina cernuta cu praful de copt, fulgi de ciocolata (lasand cateva deoparte). Amestecati usor avand insa grija sa nu le mixati prea mult (acest lucru va face ca prajitura sa iasa prea densa).
Turnati compozitia in tava si nivelati-o cu o spatula. Presarati ciocolata ramasa si puneti cu lingurita pupi de caramel. Puneti prajitura in centrul cuptorului si coaceti-o timp de 30 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijloc iese cu firimituri lipicioase (compozitia nu trebuie sa fie in totalitate umeda). Se lasa sa se racească complet în tava. Aceasta se va scufunda putin dar centrul trebuie sa fie usor gumicios.
Se taie în 12 bucati. Se poate pastra intr-un recipient etans pana la trei zile.
Ingrediente
Indicații
Preincalziti cuptorul la 180C / 160C ventilator / gaz 4. Ungeti cu unt si tapetati cu hartie de copt o tava de 20 x 25 cm.
Topiti untul intr-o cratita la foc mediu, amestecand continu. Lasati-l sa clocoteasca cateva minute, sau pana cand devine un maro auriu deschis si miroase a biscuiti. Luati-l de pe foc si lasati-l sa se raceasca putin.
Puneti cele trei oua intr-un bol mare si mixati-le cu ambele tipuri de zahar. Adaugati untul topit, vanilia si sarea.
Se adauga treptat faina cernuta cu praful de copt, fulgi de ciocolata (lasand cateva deoparte). Amestecati usor avand insa grija sa nu le mixati prea mult (acest lucru va face ca prajitura sa iasa prea densa).
Turnati compozitia in tava si nivelati-o cu o spatula. Presarati ciocolata ramasa si puneti cu lingurita pupi de caramel. Puneti prajitura in centrul cuptorului si coaceti-o timp de 30 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijloc iese cu firimituri lipicioase (compozitia nu trebuie sa fie in totalitate umeda). Se lasa sa se racească complet în tava. Aceasta se va scufunda putin dar centrul trebuie sa fie usor gumicios.
Se taie în 12 bucati. Se poate pastra intr-un recipient etans pana la trei zile.