Rețeta de brioșe este una dintre cele mai simple si rapide rețete. Ușor de preparat, cu un blat moale și ușor, care aduce aminte de gustul dulce al copilăriei.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un bol se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul pănă se formează o cremă sau până când zahărul s-a dizolvat.
Se adaugă pe rând ouăle lăsate la temperatura camerei și se încorporează bine în amestec.
Se încorporează sarea și esența de vanilie și se mixează in continuare pentru câteva minute.
În paralel se adaugă făina și laptele, treptat, cât să se formeze un aluat cremos.
În final, se pune praful de copt, iar cu o spatulă se încorporează și fructele de pădure cu mișcări lente, cât să nu le zdrobit.
Într-o tavă specială pentru brioșe se pun hârtiile de copt, care se umplu 3 sferturi, nu până la capăt pentru ca brioșele să poată crește corespunzător.
Brioșele se coc în cuptorul preîncălzit la 180˚C pentru aproximativ 20 de minute.
Ingrediente
Indicații
Într-un bol se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul pănă se formează o cremă sau până când zahărul s-a dizolvat.
Se adaugă pe rând ouăle lăsate la temperatura camerei și se încorporează bine în amestec.
Se încorporează sarea și esența de vanilie și se mixează in continuare pentru câteva minute.
În paralel se adaugă făina și laptele, treptat, cât să se formeze un aluat cremos.
În final, se pune praful de copt, iar cu o spatulă se încorporează și fructele de pădure cu mișcări lente, cât să nu le zdrobit.
Într-o tavă specială pentru brioșe se pun hârtiile de copt, care se umplu 3 sferturi, nu până la capăt pentru ca brioșele să poată crește corespunzător.
Brioșele se coc în cuptorul preîncălzit la 180˚C pentru aproximativ 20 de minute.