Brioșe cu fructe de pădure

AutorLoren
DificultateÎncepător

Rețeta de brioșe este una dintre cele mai simple si rapide rețete. Ușor de preparat, cu un blat moale și ușor, care aduce aminte de gustul dulce al copilăriei.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

 4 ouă
 150 gr unt
 100 ml lapte
 un praf de sare
 200 gr zahăr
 10 ml esență de vanilie
 250 gr făină
 1 oz praf de copt
 200 gr fructe de pădure sau la alegere

Mod de preparare:

1

Într-un bol se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul pănă se formează o cremă sau până când zahărul s-a dizolvat.

2

Se adaugă pe rând ouăle lăsate la temperatura camerei și se încorporează bine în amestec.

3

Se încorporează sarea și esența de vanilie și se mixează in continuare pentru câteva minute.

4

În paralel se adaugă făina și laptele, treptat, cât să se formeze un aluat cremos.

5

În final, se pune praful de copt, iar cu o spatulă se încorporează și fructele de pădure cu mișcări lente, cât să nu le zdrobit.

6

Într-o tavă specială pentru brioșe se pun hârtiile de copt, care se umplu 3 sferturi, nu până la capăt pentru ca brioșele să poată crește corespunzător.

7

Brioșele se coc în cuptorul preîncălzit la 180˚C pentru aproximativ 20 de minute.

Ingrediente

 4 ouă
 150 gr unt
 100 ml lapte
 un praf de sare
 200 gr zahăr
 10 ml esență de vanilie
 250 gr făină
 1 oz praf de copt
 200 gr fructe de pădure sau la alegere

Indicații

1

Într-un bol se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul pănă se formează o cremă sau până când zahărul s-a dizolvat.

2

Se adaugă pe rând ouăle lăsate la temperatura camerei și se încorporează bine în amestec.

3

Se încorporează sarea și esența de vanilie și se mixează in continuare pentru câteva minute.

4

În paralel se adaugă făina și laptele, treptat, cât să se formeze un aluat cremos.

5

În final, se pune praful de copt, iar cu o spatulă se încorporează și fructele de pădure cu mișcări lente, cât să nu le zdrobit.

6

Într-o tavă specială pentru brioșe se pun hârtiile de copt, care se umplu 3 sferturi, nu până la capăt pentru ca brioșele să poată crește corespunzător.

7

Brioșele se coc în cuptorul preîncălzit la 180˚C pentru aproximativ 20 de minute.

Note

Brioșe cu fructe de pădure