fbpx

Brioșe cu fructe de pădure

AvatarAutorLoren
DificultateÎncepător

Rețeta de brioșe este una dintre cele mai simple si rapide rețete. Ușor de preparat, cu un blat moale și ușor, care aduce aminte de gustul dulce al copilăriei.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire25 minsTimp Total45 mins

Ingrediente:

 4 ouă
 150 g unt
 100 ml lapte
 un praf de sare
 200 g zahăr
 10 ml esență de vanilie
 250 g făină
 1 oz praf de copt
 200 g fructe de pădure sau la alegere

Mod de preparare:

1

Într-un bol se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul pănă se formează o cremă sau până când zahărul s-a dizolvat.

2

Se adaugă pe rând ouăle lăsate la temperatura camerei și se încorporează bine în amestec.

3

Se încorporează sarea și esența de vanilie și se mixează in continuare pentru câteva minute.

4

În paralel se adaugă făina și laptele, treptat, cât să se formeze un aluat cremos.

5

În final, se pune praful de copt, iar cu o spatulă se încorporează și fructele de pădure cu mișcări lente, cât să nu le zdrobit.

6

Într-o tavă specială pentru brioșe se pun hârtiile de copt, care se umplu 3 sferturi, nu până la capăt pentru ca brioșele să poată crește corespunzător.

7

Brioșele se coc în cuptorul preîncălzit la 180˚C pentru aproximativ 20 de minute.

Ingrediente

 4 ouă
 150 g unt
 100 ml lapte
 un praf de sare
 200 g zahăr
 10 ml esență de vanilie
 250 g făină
 1 oz praf de copt
 200 g fructe de pădure sau la alegere

Direcții

1

Într-un bol se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul pănă se formează o cremă sau până când zahărul s-a dizolvat.

2

Se adaugă pe rând ouăle lăsate la temperatura camerei și se încorporează bine în amestec.

3

Se încorporează sarea și esența de vanilie și se mixează in continuare pentru câteva minute.

4

În paralel se adaugă făina și laptele, treptat, cât să se formeze un aluat cremos.

5

În final, se pune praful de copt, iar cu o spatulă se încorporează și fructele de pădure cu mișcări lente, cât să nu le zdrobit.

6

Într-o tavă specială pentru brioșe se pun hârtiile de copt, care se umplu 3 sferturi, nu până la capăt pentru ca brioșele să poată crește corespunzător.

7

Brioșele se coc în cuptorul preîncălzit la 180˚C pentru aproximativ 20 de minute.

Brioșe cu fructe de pădure