fbpx

Brioșe festive Ferrero Rocher

AutorDulce by Ana
DificultateÎncepător

Mi-a fost destul de greu să mă decid ce desert să pregătesc pentru seara dintre ani, dar cred că aceste brioșe o să dispară rapid de pe masă. Sub aspectul festiv se ascund niște brioșe de ciocolată moi și pufoase, umplute cu Nutella, decorate cu o cremă fină de ciocolată și o bomboană Ferrero Rocher deasupra.

Se servesc ușor, iar în interior am pus un strat surpriză, crocant și sărat, de covrigei.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare1 oră 15 minsTimp de gătire / răcire15 minsTimp Total1 oră 30 mins

Ingrediente:

Brioșe :
 25 g făină de alune de pădure
 160 g făină
 31 g cacao
 1 linguriță(e) ness
 1 linguriță(e) praf de copt
 ½ linguriță(e) bicarbonat de sodiu
 ½ linguriță(e) sare
 120 ml ulei
 200 g zahăr
 240 ml cafea sau 240 ml lapte ( dacă folosiți cafea încercați să folosiți o cafea gustoasă deoarece afectează gustul brioșelor )
 1 linguriță(e) oțet
 2 linguriță(e) vanilie
Baza ( Opțional ) :
 90 g covrigei, mărunțiți
 25 g unt
 2 linguri(ă) miere
Crema de brânză cu Nutella :
 220 g Nutella
 250 g cremă de brânză
 250 g unt, moale la temperatura camerei
 300 g zahăr pudră
 150 g lapte praf
 30 g cacao
 1 linguriță(e) extract de vanilie
Plus :
 150 g Nutella
 14 bucăți Ferrero Rocher
 spray auriu, comestibil
 14 sticksuri

Mod de preparare:

Baza :
1

Topim untul și mierea în cuptorul cu microunde sau într-o crăticioară, pe foc.

2

Mărunțim covrigeii într-un blender sau într-un mojar și adăugăm untul peste și amestecăm.

3

Repartizăm câte o lingura în formele de brioșe, tapetate cu hârtie specială pentru brioșe și le presăm bine.

Brioșe :
4

Amestecăm într-un bol toate ingredientele uscate : făina, cacaua, nessul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și zahărul.

5

Într-un bol încăpător amestecăm ingredientele umede : uleiul, cafeaua, oțetul și extractul de vanilie.

6

Adăugăm ingredientele umede peste cele uscate și amestecăm bine cu un tel.

7

Împărțim aluatul în mod egal peste baza de covrigei și coacem brioșele 15 minute în cuptorul preîncălzit la 180˚C, sau până trec testul scobitorii.

8

Le lăsăm să se răcească complet.

Crema :
9

Batem untul și crema de brânză spumă cu un mixer, la viteză mare, până sunt bine combinate.

10

Adăugăm Nutella și continuăm să batem crema la viteză mare.

11

Adăugăm zahărul pudră și amestecăm la viteză mică până e încorporat bine.

12

Adăugăm laptele praf, cacao și vanilia și amestecăm crema iar la viteză mare până e fină și mai deschisă la culoare, aproximativ 4-5 minute.

Asamblare :
13

Cu o linguriță scoatem o bucată de aluat din centrul fiecărei brioșe și o umplem cu Nutella puțin încălzită.

14

Punem crema de Nutella într-un poș care are un dui în formă de stea mare și decorăm brioșele.

15

Decorăm brioșele cu spray auriu, bomboane Ferrero Rocher și sticksuri.

Ingrediente

Brioșe :
 25 g făină de alune de pădure
 160 g făină
 31 g cacao
 1 linguriță(e) ness
 1 linguriță(e) praf de copt
 ½ linguriță(e) bicarbonat de sodiu
 ½ linguriță(e) sare
 120 ml ulei
 200 g zahăr
 240 ml cafea sau 240 ml lapte ( dacă folosiți cafea încercați să folosiți o cafea gustoasă deoarece afectează gustul brioșelor )
 1 linguriță(e) oțet
 2 linguriță(e) vanilie
Baza ( Opțional ) :
 90 g covrigei, mărunțiți
 25 g unt
 2 linguri(ă) miere
Crema de brânză cu Nutella :
 220 g Nutella
 250 g cremă de brânză
 250 g unt, moale la temperatura camerei
 300 g zahăr pudră
 150 g lapte praf
 30 g cacao
 1 linguriță(e) extract de vanilie
Plus :
 150 g Nutella
 14 bucăți Ferrero Rocher
 spray auriu, comestibil
 14 sticksuri

Direcții

Baza :
1

Topim untul și mierea în cuptorul cu microunde sau într-o crăticioară, pe foc.

2

Mărunțim covrigeii într-un blender sau într-un mojar și adăugăm untul peste și amestecăm.

3

Repartizăm câte o lingura în formele de brioșe, tapetate cu hârtie specială pentru brioșe și le presăm bine.

Brioșe :
4

Amestecăm într-un bol toate ingredientele uscate : făina, cacaua, nessul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și zahărul.

5

Într-un bol încăpător amestecăm ingredientele umede : uleiul, cafeaua, oțetul și extractul de vanilie.

6

Adăugăm ingredientele umede peste cele uscate și amestecăm bine cu un tel.

7

Împărțim aluatul în mod egal peste baza de covrigei și coacem brioșele 15 minute în cuptorul preîncălzit la 180˚C, sau până trec testul scobitorii.

8

Le lăsăm să se răcească complet.

Crema :
9

Batem untul și crema de brânză spumă cu un mixer, la viteză mare, până sunt bine combinate.

10

Adăugăm Nutella și continuăm să batem crema la viteză mare.

11

Adăugăm zahărul pudră și amestecăm la viteză mică până e încorporat bine.

12

Adăugăm laptele praf, cacao și vanilia și amestecăm crema iar la viteză mare până e fină și mai deschisă la culoare, aproximativ 4-5 minute.

Asamblare :
13

Cu o linguriță scoatem o bucată de aluat din centrul fiecărei brioșe și o umplem cu Nutella puțin încălzită.

14

Punem crema de Nutella într-un poș care are un dui în formă de stea mare și decorăm brioșele.

15

Decorăm brioșele cu spray auriu, bomboane Ferrero Rocher și sticksuri.

Brioșe festive Ferrero Rocher