Budincă de brânză cu macaroane

AutorIoana Cosmina
DificultateÎncepător

Un dulce clasic, simplu, ușor de pregătit, fără ingrediente și tehnici complicate, ce va fi cu siguranță pe gustul tuturor!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

 500 gr branza de vaci
 200 gr macaroane
 200 gr zahar
 4 oua
 70 gr unt
 2 faina
 1 tbsp gris
 2 smantana
 100 gr stafide
 coaja de lamaie
 1 esenta de vanilie
 1 praf de copt

Mod de preparare:

1

Pune apă la fiert într-o oală încăpătoare și pregătește melcișorii conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

2

Cât timp fierbe apa pentru melcișori, amestecă zahărul cu gălbenușurile de ou, smântâna, untul topit, coaja de lămâie, făina, grișul, esența de vanilie și praful de copt.

3

Pune amestecul peste brânză și încorporează bine cu un mixer sau o spatulă de silicon.

4

Separat bate spumă albușurile și adăugă-le peste crema de brânză, apoi continuă sa amesteci până sunt bine omogenizate. La final adaugă și stafidele!

5

Scurge bine de apă melcișorii fierți și amestecă-i cu crema de brânză.

6

Unge tava în care urmează să coci budinca cu unt si tapeteaz-o cu puțină făină, toarnă amestecul de brânză și melcișori în ea și nivelează-l ușor.

7

Coace la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 40-50 de minute.

Ingrediente

 500 gr branza de vaci
 200 gr macaroane
 200 gr zahar
 4 oua
 70 gr unt
 2 faina
 1 tbsp gris
 2 smantana
 100 gr stafide
 coaja de lamaie
 1 esenta de vanilie
 1 praf de copt

Indicații

1

Pune apă la fiert într-o oală încăpătoare și pregătește melcișorii conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

2

Cât timp fierbe apa pentru melcișori, amestecă zahărul cu gălbenușurile de ou, smântâna, untul topit, coaja de lămâie, făina, grișul, esența de vanilie și praful de copt.

3

Pune amestecul peste brânză și încorporează bine cu un mixer sau o spatulă de silicon.

4

Separat bate spumă albușurile și adăugă-le peste crema de brânză, apoi continuă sa amesteci până sunt bine omogenizate. La final adaugă și stafidele!

5

Scurge bine de apă melcișorii fierți și amestecă-i cu crema de brânză.

6

Unge tava în care urmează să coci budinca cu unt si tapeteaz-o cu puțină făină, toarnă amestecul de brânză și melcișori în ea și nivelează-l ușor.

7

Coace la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 40-50 de minute.

Budincă de brânză cu macaroane