Budinca de chia (raw-vegană) cu piure de zmeură

AutorFlorance
DificultateÎncepător

O vedem în zona frigiderelor în magazinele cu preparate sănătoase, dar știm oare cât de ușor de poate pregăti acasă? Astăzi sper să vă conving cu ajutorul acestei rețete.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp total10 minute

Ingrediente:

 100 gr semințe chia
 250 ml lapte vegetal
 2 miere (opțional)
 100 gr zmeură

Mod de preparare:

1

Se adaugă semințele de chia în lapte(poate fi rece, la temperatura camerei sau chiar călduț). Se lasă 20 de minute, după care se amestecă bine cu ajutorul unei lingurițe sau, dacă doriți, cu ajutorul unui tel. În funcție de preferințe, puteți să mai adăugați lapte sau nu - unele persoane preferă o textură mai cremoasă, alte persoane mai consistentă. Se poate servi imediat sau se poate pune la frigider, peste noapte, caz în care va mai absorbii puțin lichid.

2

Se pune zmeura în blender. Dacă optați pentru varianta îndulcită, adăugați și mierea acum. Se mixează până când se obține o pastă fină.

3

Se adaugă peste budinca de chia și uite așa am obținut un mic dejun rapid și sănătos.

Poftă bună!

Ingrediente

 100 gr semințe chia
 250 ml lapte vegetal
 2 miere (opțional)
 100 gr zmeură

Indicații

1

Se adaugă semințele de chia în lapte(poate fi rece, la temperatura camerei sau chiar călduț). Se lasă 20 de minute, după care se amestecă bine cu ajutorul unei lingurițe sau, dacă doriți, cu ajutorul unui tel. În funcție de preferințe, puteți să mai adăugați lapte sau nu - unele persoane preferă o textură mai cremoasă, alte persoane mai consistentă. Se poate servi imediat sau se poate pune la frigider, peste noapte, caz în care va mai absorbii puțin lichid.

2

Se pune zmeura în blender. Dacă optați pentru varianta îndulcită, adăugați și mierea acum. Se mixează până când se obține o pastă fină.

3

Se adaugă peste budinca de chia și uite așa am obținut un mic dejun rapid și sănătos.

Poftă bună!

Note

Budinca de chia (raw-vegană) cu piure de zmeură