Rețetă delicioasă de burger vegetal de post, cu fasole și ciuperci, extraordinară pentru zilele de post de peste an sau pentru cei care nu consumă produse de origine animală.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spală ciupercile și scurge-le bine de apă, apoi adaugă-le în vasul unui robot de bucătărie sau al unui blender.
Peste ciuperci adaugă sâmburii de nucă și un praf de sare apoi mixează cu ajutorul robotului până când compoziția se mărunțește.
Într-o tigaie pune la călit ceapa mărunțită și adaugă pe rând usturoiul trecut prin presă, bulionul, boia de ardei, cimbru, sare și piper.
Deschide conserva de fasole roșie și spală sub jet de apă boabele de fasole. Scurge-le bine de apă și adaugă-le în vasul robotului de bucătărie.
Peste boabele de fasole adaugă ceapa călită mai devreme cu mirodeniile și mixează până când amestecul se mărunțește, dar textura rămâne una granulară.
Adaugă amestecul rezultat peste pasta de nuci și ciuperci împreună cu pesmetul și făina.
Omogenizează bine totul și formează chiftele de dimensiuni potrivite pe care le prăjiești în două linguri de ulei vegetal.
Taie chifla de pâine pe jumătate, adaugă chifteaua de legume, ceapă tăiată rondele, roșii felii, salată verde și servește alături de cartofi wedges sau o salată de crudități, în funcție de preferințe.
Ingrediente
Indicații
Spală ciupercile și scurge-le bine de apă, apoi adaugă-le în vasul unui robot de bucătărie sau al unui blender.
Peste ciuperci adaugă sâmburii de nucă și un praf de sare apoi mixează cu ajutorul robotului până când compoziția se mărunțește.
Într-o tigaie pune la călit ceapa mărunțită și adaugă pe rând usturoiul trecut prin presă, bulionul, boia de ardei, cimbru, sare și piper.
Deschide conserva de fasole roșie și spală sub jet de apă boabele de fasole. Scurge-le bine de apă și adaugă-le în vasul robotului de bucătărie.
Peste boabele de fasole adaugă ceapa călită mai devreme cu mirodeniile și mixează până când amestecul se mărunțește, dar textura rămâne una granulară.
Adaugă amestecul rezultat peste pasta de nuci și ciuperci împreună cu pesmetul și făina.
Omogenizează bine totul și formează chiftele de dimensiuni potrivite pe care le prăjiești în două linguri de ulei vegetal.
Taie chifla de pâine pe jumătate, adaugă chifteaua de legume, ceapă tăiată rondele, roșii felii, salată verde și servește alături de cartofi wedges sau o salată de crudități, în funcție de preferințe.