Ador perioada sărbătorilor deoarece îmi oferă ocazia să prepar rețete mai deosebite, puțin mai complicate sau de care nu aș avea timp în rest. Caramelele cu fructul pasiunii au fost primele pe lista. Au o aromă minunată, puțin acrișoară, iar textura mă duce cu gândul la caramelele copilăriei.
Rețeta îi aparține lui Kirsten Tibballs - @kirstentibballs, o minunată patriseră din Australia.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-o cratiță se încălzește smântână și extractul de vanilie până la punctul de fierbere. Se pune deoparte.
Într-o cratiță separată, aducem piureul de fructul pasiunii până la punctul de fierbere. Se pune deoparte.
Tapetăm o tavă 22 x 28 cm cu hârtie de copt.
Separat într-o oală mare, se fierbe zahărul, glucoza și apa până la 145°C.
Nu amestecați până nu ajunge la 145°C, riscați ca amestecul să se cristalizeze.
Adăugăm untul și mierea și amestecăm încontinuu. Odată ce untul s-a topit, continuăm să amestecăm în timp ce adăugăm smântâna fiartă în trepte (pentru ca temperatura să nu scadă prea mult), urmată de piureul de fructul pasiunii.
Adăugăm sarea și bicarbonatul de sodiu. Amestecul își va dubla volumul de la bicarbonatul de sodiu așa că asigurați-vă că folosiți o oală încăpătoare.
Amestecăm compoziția până când atinge 121°C.
Turnăm caramelul în tava tapetată și-l lăsăm la temperatura camerei pentru cel puțin 4-6 ore.
Odată întărit, utilizăm un cuțit uns cu puțin ulei pentru a tăia caramelul în bucăți. Eu le-am împachetat în hârtie de copt și le-am depozitat într-un recipient care se închide etanș.
Ingrediente
Indicații
Într-o cratiță se încălzește smântână și extractul de vanilie până la punctul de fierbere. Se pune deoparte.
Într-o cratiță separată, aducem piureul de fructul pasiunii până la punctul de fierbere. Se pune deoparte.
Tapetăm o tavă 22 x 28 cm cu hârtie de copt.
Separat într-o oală mare, se fierbe zahărul, glucoza și apa până la 145°C.
Nu amestecați până nu ajunge la 145°C, riscați ca amestecul să se cristalizeze.
Adăugăm untul și mierea și amestecăm încontinuu. Odată ce untul s-a topit, continuăm să amestecăm în timp ce adăugăm smântâna fiartă în trepte (pentru ca temperatura să nu scadă prea mult), urmată de piureul de fructul pasiunii.
Adăugăm sarea și bicarbonatul de sodiu. Amestecul își va dubla volumul de la bicarbonatul de sodiu așa că asigurați-vă că folosiți o oală încăpătoare.
Amestecăm compoziția până când atinge 121°C.
Turnăm caramelul în tava tapetată și-l lăsăm la temperatura camerei pentru cel puțin 4-6 ore.
Odată întărit, utilizăm un cuțit uns cu puțin ulei pentru a tăia caramelul în bucăți. Eu le-am împachetat în hârtie de copt și le-am depozitat într-un recipient care se închide etanș.