Cârnați virșli de iepure

AutorFlorin Danuț
DificultateÎncepător

Cârnați virșli sunt tradiționali, sunt cârnați foarte buni fiind folosiți peste tot in lume. Sunt făcuți din carne de vită,porc,oaie ,capră ,iepure dar se mai pot face din din carne de vânat. Sunt extrem de buni ,suculenți si puțini picanți.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total55 minute

Ingrediente:

 1 kg carne iepure
 700 gr carne vită/porc
 500 gr slănină proaspătă
 1 baton mațe subțiri de oaie (10 m).
 200-300 ml supă de oase
 50 gr usturoi
 10 gr pipier
 50 gr boia de ardei dulce
 5 gr boia de ardei iute
 sare(după gust)

Mod de preparare:

1

Se toacă carnea ,slanina, usturoiul cu ajutorul unui robot de măcinat.

2

Într-un vas se așează carnea cu slatina măcinată, se adaugă : usturoiul, boia de ardei dulce si iute se adaugă piper si sare dupa gust si se toarnă supa de oase peste compoziție.

3

Se amestecă toate la un loc circa 10 minute si se lasă 30 de minute să-și tragă carnea mirodenile apoi cu ajutorul unei mașini de facut cârnați început sa ii prelucrăm.

4

Se poate servi cu o mămăligă, pe grătar cu muștar sau cu sosuri.

Ingrediente

 1 kg carne iepure
 700 gr carne vită/porc
 500 gr slănină proaspătă
 1 baton mațe subțiri de oaie (10 m).
 200-300 ml supă de oase
 50 gr usturoi
 10 gr pipier
 50 gr boia de ardei dulce
 5 gr boia de ardei iute
 sare(după gust)

Indicații

1

Se toacă carnea ,slanina, usturoiul cu ajutorul unui robot de măcinat.

2

Într-un vas se așează carnea cu slatina măcinată, se adaugă : usturoiul, boia de ardei dulce si iute se adaugă piper si sare dupa gust si se toarnă supa de oase peste compoziție.

3

Se amestecă toate la un loc circa 10 minute si se lasă 30 de minute să-și tragă carnea mirodenile apoi cu ajutorul unei mașini de facut cârnați început sa ii prelucrăm.

4

Se poate servi cu o mămăligă, pe grătar cu muștar sau cu sosuri.

Note

Cârnați virșli de iepure