Cartofi zdrobiți

AutorFarfuria Curcubeu
DificultateÎncepător

O rețetă extrem de simplă și gustoasă, perfectă ca și garnitură sau pentru zilele de post

ShareSave
Usor de pregatit.Garnitura perfecta.
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 10 minute

Ingrediente:

 1 kg Cartofi noi
 1 Legătură pătrunjel
 7 Căței de usturoi
 1 tbsp Ulei
 Sare
 Piper
 Cimbru

Mod de preparare:

1

Pentru început spălăm bine cartofii și ii punem la fiert în apă rece pentru 20-25 de minute.

2

Pornim cuptorul la 200 de grade.

3

După 20-25 de minute, verificăm cartofii cu o furculiță. Odată ce s-au fiert și putem introduce furculița, îi scurgem de apă și îi punem în tava cuptorului.

4

Cu fundul unui borcan apăsăm ușor pe fiecare cartof până se zdrobește.

5

Curățăm usturoiul, îl pisăm și amestecăm cu pătrunjelul tocat, uleiul si condimentele.

6

Ungem fiecare cartof și dăm tava la cuptor pentru 10-15 minute sau până când cartofii s-au rumenit.

7

Îi servim calzi, cu sos de usturoi sau iaurt. Poftă bună!

Ingrediente

 1 kg Cartofi noi
 1 Legătură pătrunjel
 7 Căței de usturoi
 1 tbsp Ulei
 Sare
 Piper
 Cimbru

Indicații

1

Pentru început spălăm bine cartofii și ii punem la fiert în apă rece pentru 20-25 de minute.

2

Pornim cuptorul la 200 de grade.

3

După 20-25 de minute, verificăm cartofii cu o furculiță. Odată ce s-au fiert și putem introduce furculița, îi scurgem de apă și îi punem în tava cuptorului.

4

Cu fundul unui borcan apăsăm ușor pe fiecare cartof până se zdrobește.

5

Curățăm usturoiul, îl pisăm și amestecăm cu pătrunjelul tocat, uleiul si condimentele.

6

Ungem fiecare cartof și dăm tava la cuptor pentru 10-15 minute sau până când cartofii s-au rumenit.

7

Îi servim calzi, cu sos de usturoi sau iaurt. Poftă bună!

Note

Cartofi zdrobiți