Acest chec este cel mai bun exemplu de un desert care arată impresionant, dar este rapid și foarte ușor de făcut. Combinația de afine și limetă este una dintre preferatele mele, dar partea frumoasă la această rețeta este că puteți înlocui afinele cu ce fruct vreți și dacă nu vă place gustul dulce-acrișor puteți omite limeta din glazură.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 175 ° C și tapetăm o formă de chec cu hârtie de copt.
Într-un bol încăpător, așezăm untul, zahărul și sarea și amestecăm bine cu un mixer până devine cremos și aerat.
Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei. Dacă ai uitat să le scoți din frigider pune-le într-un castron cu apă fierbinte și încălzeste-le până ajung la temperatura corpului, aproximativ 36-37 ° C.
Sparge ouăle într-un castron și amestecă-le cu o furculiță.
Adăugăm treptat oul bătut în amestecul de unt și zahăr. Asigură-te că fiecare adaos de ou este complet încorporat înainte de a adăuga mai mult. Dacă amestecul începe să să taie, adaugă o lingură de făină pentru a-l reomogeniza.
Odată ce ouăle sunt complet încorporate în amestec, adăugă uleiul puțin câte puțin și amestecă la viteză mare până amestecul este pal și pufos.
Cernem ingredientele uscate peste și le încorporăm ușor cu o lingură sau o spatulă.
Adăugăm afinele date prin puțină făină. Cu cât afinele sunt mai mari cu atât există riscul ca ele să ajungă la baza checului.
Punem aluatul în forma de chec, netezim vârfurile și-l introducem în cuptor.
Coacem checul pentru aproximativ 35-45 de minute. Introducem o scobitoare în centru și dacă iasă curată, fără aluat, atunci checul este copt.
Odată copt, scoatem checul din cuptor și-l lăsam să se răcească complet.
Punem untul moale și crema de brânză într-un bol.
Le amestecăm, folosind un mixer electric, până devin cremose și aerate.
Adăugăm zahărul pudră și amestecăm la viteză mare timp de minim 5 minute.
Punem coaja și sucul de lime și mai amestecăm puțin.
Introducem glazura la frigider timp de 10 - 15 minute.
Punem checul pe farfuria de servire și cu o lingură turnăm glazura peste.
Decorăm cu afine, felii de lime și mentă.
Ingrediente
Indicații
Preîncălzim cuptorul la 175 ° C și tapetăm o formă de chec cu hârtie de copt.
Într-un bol încăpător, așezăm untul, zahărul și sarea și amestecăm bine cu un mixer până devine cremos și aerat.
Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei. Dacă ai uitat să le scoți din frigider pune-le într-un castron cu apă fierbinte și încălzeste-le până ajung la temperatura corpului, aproximativ 36-37 ° C.
Sparge ouăle într-un castron și amestecă-le cu o furculiță.
Adăugăm treptat oul bătut în amestecul de unt și zahăr. Asigură-te că fiecare adaos de ou este complet încorporat înainte de a adăuga mai mult. Dacă amestecul începe să să taie, adaugă o lingură de făină pentru a-l reomogeniza.
Odată ce ouăle sunt complet încorporate în amestec, adăugă uleiul puțin câte puțin și amestecă la viteză mare până amestecul este pal și pufos.
Cernem ingredientele uscate peste și le încorporăm ușor cu o lingură sau o spatulă.
Adăugăm afinele date prin puțină făină. Cu cât afinele sunt mai mari cu atât există riscul ca ele să ajungă la baza checului.
Punem aluatul în forma de chec, netezim vârfurile și-l introducem în cuptor.
Coacem checul pentru aproximativ 35-45 de minute. Introducem o scobitoare în centru și dacă iasă curată, fără aluat, atunci checul este copt.
Odată copt, scoatem checul din cuptor și-l lăsam să se răcească complet.
Punem untul moale și crema de brânză într-un bol.
Le amestecăm, folosind un mixer electric, până devin cremose și aerate.
Adăugăm zahărul pudră și amestecăm la viteză mare timp de minim 5 minute.
Punem coaja și sucul de lime și mai amestecăm puțin.
Introducem glazura la frigider timp de 10 - 15 minute.
Punem checul pe farfuria de servire și cu o lingură turnăm glazura peste.
Decorăm cu afine, felii de lime și mentă.