Aroma dulce-acrișoară a acestei prăjituri este inedită pentru o zi toridă de vară, mai ales în combinație cu o porție de înghețată sau un pahar răcoritor de suc natural de fructe.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un bol se mixează untul, praful de sare și zahărul până acesta din urmă se dizolvă aproape complet.
Se încorporează pe rând în bolul cu unt ouăle lăsate la temperatura camerei până se formează o cremă omogenă după care se adaugă laptele.
Se cern împreună, peste crema formată, praful de copt, făina și praful de cacao și se amestecă ușor cu o spatulă, cu mișcări largi,de jos în sus, pentru a pastra aluatul aerat.
După ce ingredientele uscate au fost bine încorporate, se adaugă coajă de lămâie, esența de vanilie și fructele proaspete sau congelate. Se amestecă ușor, până când toate ingredientele au fost încorporate.
Se unge o tavă pentru chec cu unt, se tapetează cu hârtie de copt și se pune în cuptorul preîncălzit la 175 de grade celsius pentru aproximativ 40-45 de minute sau până când trece de testul cu scobitoarea, mai exact până când pe vârful scobitorii nu se văd urme de aluat.
Pentru decor se pot presăra diverse fructe peste feliile de chec sau se poate adăuga o glazură de ciocolată albă sau neagră.
Ingrediente
Indicații
Într-un bol se mixează untul, praful de sare și zahărul până acesta din urmă se dizolvă aproape complet.
Se încorporează pe rând în bolul cu unt ouăle lăsate la temperatura camerei până se formează o cremă omogenă după care se adaugă laptele.
Se cern împreună, peste crema formată, praful de copt, făina și praful de cacao și se amestecă ușor cu o spatulă, cu mișcări largi,de jos în sus, pentru a pastra aluatul aerat.
După ce ingredientele uscate au fost bine încorporate, se adaugă coajă de lămâie, esența de vanilie și fructele proaspete sau congelate. Se amestecă ușor, până când toate ingredientele au fost încorporate.
Se unge o tavă pentru chec cu unt, se tapetează cu hârtie de copt și se pune în cuptorul preîncălzit la 175 de grade celsius pentru aproximativ 40-45 de minute sau până când trece de testul cu scobitoarea, mai exact până când pe vârful scobitorii nu se văd urme de aluat.
Pentru decor se pot presăra diverse fructe peste feliile de chec sau se poate adăuga o glazură de ciocolată albă sau neagră.