Checul suculent și aromat, care se păstrează minunat multă vreme, este considerat unul din checurile favorite dintre cele mai populare în cețosul Albion. Această delicatesă sățioasă se coace încet și mult timp.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la 170° C . Ungeți cu unt și tapetați cu hârtie de copt o formă adâncă, rotundă, cu diametrul de 20 cm. Amestecați făina cu fructele uscate, cele confiate și/sau vișinele uscate și migdalele mărunțite.
Bateți untul cu zahăr până obțineți o cremă de culoare deschisă. Adăugați coaja de portocală și lămâie. Bătând continuu, adăugați pe rând ouăle și, odată cu fiecare din ele, câte o lingură de făină, dacă aveți impresia că încep să se formeze cocoloașe în aluat. La sfârșit, adăugați amestecul de făină și fructe uscate.
Turnați aluatul în forma pregătită și, cu o lingură, faceți o adâncitură în mijloc, ca să nu crească checul în centru în timpul coacerii. Decorați checul cu un inel de migdale.
Coaceți la cuptor 2 ore, 2 ore și jumătate, verificând dacă este gata după 2 ore, iar apoi, din 10 în 10 minute, până când checul pare consistent la pipăit. Dacă checul se arde deasupra, acoperiți-l cu o foaie de copt. Lăsați-l să se răcească o jumătate de oră în formă, iar apoi scoateți-l pe un grătar și lăsați-l până se răcește complet.
Ingrediente
Indicații
Încălziți cuptorul la 170° C . Ungeți cu unt și tapetați cu hârtie de copt o formă adâncă, rotundă, cu diametrul de 20 cm. Amestecați făina cu fructele uscate, cele confiate și/sau vișinele uscate și migdalele mărunțite.
Bateți untul cu zahăr până obțineți o cremă de culoare deschisă. Adăugați coaja de portocală și lămâie. Bătând continuu, adăugați pe rând ouăle și, odată cu fiecare din ele, câte o lingură de făină, dacă aveți impresia că încep să se formeze cocoloașe în aluat. La sfârșit, adăugați amestecul de făină și fructe uscate.
Turnați aluatul în forma pregătită și, cu o lingură, faceți o adâncitură în mijloc, ca să nu crească checul în centru în timpul coacerii. Decorați checul cu un inel de migdale.
Coaceți la cuptor 2 ore, 2 ore și jumătate, verificând dacă este gata după 2 ore, iar apoi, din 10 în 10 minute, până când checul pare consistent la pipăit. Dacă checul se arde deasupra, acoperiți-l cu o foaie de copt. Lăsați-l să se răcească o jumătate de oră în formă, iar apoi scoateți-l pe un grătar și lăsați-l până se răcește complet.