Chec cu nucă, cacao și mere

AutorPaul Adrian
DificultateÎncepător

Foarte ușor de preparat, acest chec rapid cu nucă, cacao și mere îți garantează o gustare dulce, perfectă pentru orice moment al zilei. O felie de chec alături de un pahar cu lapte va fi un răsfăț binemeritat în orice zi din săptămână.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

 4 oua
 2 cești zahar
 1 mg lapte
 1 mg ulei
 1 esenta vanilie
 4 cești faina
 2 lbs praf de copt
 3 cacao
 2 mere tocate
 50 gr nuca

Mod de preparare:

1

Într-un bol mai mare, amestecă ouăle întregi cu zahărul, apoi adaugă laptele și uleiul. Continuă să amesteci până când zahărul se va dizolva.

2

Peste amestecul rezultat adaugă esența de vanilie, apoi făina și praful de copt. Cana cu făină nu trebuie să fie umplută cu vârf, ci aproximativ trei sferturi din volumul acesteia.

3

Omogenizează bine aluatul obținut, apoi varsă jumătate din conținutul acestuia într-un alt bol. Aluatul trebuie să aibe consistența unei smântâni mai groase.

4

Într-un bol adaugă merele curățate de coajă și tăiate cubulețe, iar în celălalt bol adaugă cacaoa.

5

Amestecă ambele aluaturi până la omogenizarea completă.

6

Îmbracă tăvile de chec cu hârtie de copt și adaugă alternativ o lingură de aluat alb cu mere, apoi o lingură de aluat negru până când vei termina ambele aluaturi. Tăvile de chec trebuie să fie umplute cam trei sferuri din înălțime.

7

Coace checurile în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 50 de minute, până când checurile sunt bine coapte și rumenite.

8

Pudrează cu zahăr și servește cu poftă!

Ingrediente

 4 oua
 2 cești zahar
 1 mg lapte
 1 mg ulei
 1 esenta vanilie
 4 cești faina
 2 lbs praf de copt
 3 cacao
 2 mere tocate
 50 gr nuca

Indicații

1

Într-un bol mai mare, amestecă ouăle întregi cu zahărul, apoi adaugă laptele și uleiul. Continuă să amesteci până când zahărul se va dizolva.

2

Peste amestecul rezultat adaugă esența de vanilie, apoi făina și praful de copt. Cana cu făină nu trebuie să fie umplută cu vârf, ci aproximativ trei sferturi din volumul acesteia.

3

Omogenizează bine aluatul obținut, apoi varsă jumătate din conținutul acestuia într-un alt bol. Aluatul trebuie să aibe consistența unei smântâni mai groase.

4

Într-un bol adaugă merele curățate de coajă și tăiate cubulețe, iar în celălalt bol adaugă cacaoa.

5

Amestecă ambele aluaturi până la omogenizarea completă.

6

Îmbracă tăvile de chec cu hârtie de copt și adaugă alternativ o lingură de aluat alb cu mere, apoi o lingură de aluat negru până când vei termina ambele aluaturi. Tăvile de chec trebuie să fie umplute cam trei sferuri din înălțime.

7

Coace checurile în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 50 de minute, până când checurile sunt bine coapte și rumenite.

8

Pudrează cu zahăr și servește cu poftă!

Chec cu nucă, cacao și mere