fbpx

Chec cu nucă, cacao și mere

AvatarAutorPaul Adrian
DificultateÎncepător

Foarte ușor de preparat, acest chec rapid cu nucă, cacao și mere îți garantează o gustare dulce, perfectă pentru orice moment al zilei. O felie de chec alături de un pahar cu lapte va fi un răsfăț binemeritat în orice zi din săptămână.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare5 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total45 mins

Ingrediente:

 4 oua
 2 cani zahar
 1 mg lapte
 1 mg ulei
 1 esenta vanilie
 4 cani faina
 2 lbs praf de copt
 3 cacao
 2 mere tocate
 50 g nuca

Mod de preparare:

1

Într-un bol mai mare, amestecă ouăle întregi cu zahărul, apoi adaugă laptele și uleiul. Continuă să amesteci până când zahărul se va dizolva.

2

Peste amestecul rezultat adaugă esența de vanilie, apoi făina și praful de copt. Cana cu făină nu trebuie să fie umplută cu vârf, ci aproximativ trei sferturi din volumul acesteia.

3

Omogenizează bine aluatul obținut, apoi varsă jumătate din conținutul acestuia într-un alt bol. Aluatul trebuie să aibe consistența unei smântâni mai groase.

4

Într-un bol adaugă merele curățate de coajă și tăiate cubulețe, iar în celălalt bol adaugă cacaoa.

5

Amestecă ambele aluaturi până la omogenizarea completă.

6

Îmbracă tăvile de chec cu hârtie de copt și adaugă alternativ o lingură de aluat alb cu mere, apoi o lingură de aluat negru până când vei termina ambele aluaturi. Tăvile de chec trebuie să fie umplute cam trei sferuri din înălțime.

7

Coace checurile în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 50 de minute, până când checurile sunt bine coapte și rumenite.

8

Pudrează cu zahăr și servește cu poftă!

Ingrediente

 4 oua
 2 cani zahar
 1 mg lapte
 1 mg ulei
 1 esenta vanilie
 4 cani faina
 2 lbs praf de copt
 3 cacao
 2 mere tocate
 50 g nuca

Direcții

1

Într-un bol mai mare, amestecă ouăle întregi cu zahărul, apoi adaugă laptele și uleiul. Continuă să amesteci până când zahărul se va dizolva.

2

Peste amestecul rezultat adaugă esența de vanilie, apoi făina și praful de copt. Cana cu făină nu trebuie să fie umplută cu vârf, ci aproximativ trei sferturi din volumul acesteia.

3

Omogenizează bine aluatul obținut, apoi varsă jumătate din conținutul acestuia într-un alt bol. Aluatul trebuie să aibe consistența unei smântâni mai groase.

4

Într-un bol adaugă merele curățate de coajă și tăiate cubulețe, iar în celălalt bol adaugă cacaoa.

5

Amestecă ambele aluaturi până la omogenizarea completă.

6

Îmbracă tăvile de chec cu hârtie de copt și adaugă alternativ o lingură de aluat alb cu mere, apoi o lingură de aluat negru până când vei termina ambele aluaturi. Tăvile de chec trebuie să fie umplute cam trei sferuri din înălțime.

7

Coace checurile în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 50 de minute, până când checurile sunt bine coapte și rumenite.

8

Pudrează cu zahăr și servește cu poftă!

Chec cu nucă, cacao și mere