Chec de Lamaie

AutoriCook
DificultateÎncepător

Acest chec fin cu unt este deosebit, grație gustului acrișor al siropului de lămâie, cu care este însiropat. Decorați cu felii glazurate de lămâie și savurați-l lângă o ceașcă de ceai de mentă.

ShareSave
Randamente8 porțiiTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 15 minute

Ingrediente:

 175 gr unt
 175 gr zahăr tos
 3 oua (bătute ușor)
 225 gr făină
 1 tsp praf de copt
 2 lapte
 Coajă de la 1 lămâie, rasă fin
 3 suc de lămâie
Pentru sirop si decor
 1 lămâie mică (tăiată rondele subțiri)
 50 gr zahăr
 3 suc de lămâie
 3 miere

Mod de preparare:

Blatul
1

Încălziți cuptorul la 180°C, ungeți cu unt și tapetați cu hârtie de copt o formă de cozonac.

2

Amestecați untul cu zahărul, până obțineți o masă pufoasă. Încorporați, puțin câte puțin, ouăle. Dacă amestecul începe să se taie adăugați câte o lingură de făină cu praf de copt.

3

Cerneți restul de făină și incorpotati-l in amestecul de ouă și unt, amestecând cu o lingură metalică. Adăugați laptele, coajă rasă de lămâie și 3 linguri de suc de lămâie.

4

Turnați aluatul in formă, nivelați-i suprafață.

Coaceți-l o ora sau până când, dacă înțepați checul cu o scobitoare mai lungă, aceasta iese curată.

Lămâile glazurate
5

În timp ce se coace checul, tăiați lămâia felii. Într-o crăticioară dizolvați zahărul în 100 ml apă. Adăugați feliile de lămâie, fierbeți-le la foc mic 10 minute, până când începe să se îngroașe siropul. Lăsați sa se răcească , iar apoi scoateți lămâia la uscat pe un prosop de hârtie.

Siropul de lămâie
6

Înainte de a scoate checul din cuptor, încălziți siropul rămas împreună cu mierea și cele 3 linguri de suc de lămâie.

7

Înțepați checul cald peste tot cu o scobitoare mai lungă și turnați peste el siropul de lămâie. Lăsați la răcit în formă. Decorați checul cu feliile de lămâie glazurate.

Ingrediente

 175 gr unt
 175 gr zahăr tos
 3 oua (bătute ușor)
 225 gr făină
 1 tsp praf de copt
 2 lapte
 Coajă de la 1 lămâie, rasă fin
 3 suc de lămâie
Pentru sirop si decor
 1 lămâie mică (tăiată rondele subțiri)
 50 gr zahăr
 3 suc de lămâie
 3 miere

Indicații

Blatul
1

Încălziți cuptorul la 180°C, ungeți cu unt și tapetați cu hârtie de copt o formă de cozonac.

2

Amestecați untul cu zahărul, până obțineți o masă pufoasă. Încorporați, puțin câte puțin, ouăle. Dacă amestecul începe să se taie adăugați câte o lingură de făină cu praf de copt.

3

Cerneți restul de făină și incorpotati-l in amestecul de ouă și unt, amestecând cu o lingură metalică. Adăugați laptele, coajă rasă de lămâie și 3 linguri de suc de lămâie.

4

Turnați aluatul in formă, nivelați-i suprafață.

Coaceți-l o ora sau până când, dacă înțepați checul cu o scobitoare mai lungă, aceasta iese curată.

Lămâile glazurate
5

În timp ce se coace checul, tăiați lămâia felii. Într-o crăticioară dizolvați zahărul în 100 ml apă. Adăugați feliile de lămâie, fierbeți-le la foc mic 10 minute, până când începe să se îngroașe siropul. Lăsați sa se răcească , iar apoi scoateți lămâia la uscat pe un prosop de hârtie.

Siropul de lămâie
6

Înainte de a scoate checul din cuptor, încălziți siropul rămas împreună cu mierea și cele 3 linguri de suc de lămâie.

7

Înțepați checul cald peste tot cu o scobitoare mai lungă și turnați peste el siropul de lămâie. Lăsați la răcit în formă. Decorați checul cu feliile de lămâie glazurate.

Note

Chec de Lamaie