Un cheesecake cu branza de vaci, simplu si rapid
Ingrediente:
Mod de preparare:
Sfaramati biscuitii la robotul de bucatarie sau zdrobiti-i cu un sucitor.
Topiti untul la microunde.
Turnati untul topit peste biscuitii sfaramati si amestecati pana cand untul este absorbit complet de biscuiti.
Tapetati cu hartie de copt o forma de tort (cu inel detasabil) cu diam. de 24 cm si asezati „aluatul” in forma, presand si nivelandu-l cu dosul unei linguri sau direct cu degetele. Tineti-l in frigider pentru cca. 15 minute, timp in care pregatiti crema.
Bateti ouale cu zaharul pana se spumeaza.
Separat, amestecati energic branza de vaci cu mixerul, pana rezulta o crema fina.
Adaugati in crema de branza ouale batute si smantana, precum si coaja rasa de portocala.
Rasturnati compozitia peste blatul de biscuiti si asezati forma intr-o tava de copt.
Coaceti timp de o ora, o ora si 10-15 minute, la foc mic spre moderat (160 grade C).
Lasati prajitura sa se raceasca apoi bagati-o la frigider unde o veti tine cel putin 5 - 6 ore inainte de a o scoate din forma (cel mai bine peste noapte)
Ornati cu gemul ales si feliati.
Ingrediente
Indicații
Sfaramati biscuitii la robotul de bucatarie sau zdrobiti-i cu un sucitor.
Topiti untul la microunde.
Turnati untul topit peste biscuitii sfaramati si amestecati pana cand untul este absorbit complet de biscuiti.
Tapetati cu hartie de copt o forma de tort (cu inel detasabil) cu diam. de 24 cm si asezati „aluatul” in forma, presand si nivelandu-l cu dosul unei linguri sau direct cu degetele. Tineti-l in frigider pentru cca. 15 minute, timp in care pregatiti crema.
Bateti ouale cu zaharul pana se spumeaza.
Separat, amestecati energic branza de vaci cu mixerul, pana rezulta o crema fina.
Adaugati in crema de branza ouale batute si smantana, precum si coaja rasa de portocala.
Rasturnati compozitia peste blatul de biscuiti si asezati forma intr-o tava de copt.
Coaceti timp de o ora, o ora si 10-15 minute, la foc mic spre moderat (160 grade C).
Lasati prajitura sa se raceasca apoi bagati-o la frigider unde o veti tine cel putin 5 - 6 ore inainte de a o scoate din forma (cel mai bine peste noapte)
Ornati cu gemul ales si feliati.