Sezonul citricelor se apropie de final și am vrut să mă mai bucur încă o dată de aromele lor fresh și culorile vii cu acest cheesecake stratificat. Prepararea prăjiturii durează puțin mai mult decât la un cheesecake normal, dar nu este complicată și rezultatul final este sigur să impresioneze!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 160 °C.
Tapetăm o formă de tort detașabilă, cu diagonală de 23cm, cu hârtie de copt și învelim baza pe exterior cu folie de aluminiu că să nu intre apă în formă.
Într-un bol sfărâmăm biscuiții si îi amestecăm cu untul topit până obținem o textură de “nisip umed”. Punem biscuitii în forma de tort și îi presăm bine cu o lingură. Băgăm baza la frigider până pregătim restul.
Într-un bol mare, batem crema de brânză și zahărul cu un mixer la viteză mică sau cu un tel până se omogenizează. Adaugăm făina, un praf de sare și vanilia și amestecăm bine. Batem ouăle cu o furculiță și le adăugăm treptat peste crema de brânză. Le batem cu viteză redusă doar până se amestecă. Nu vrem să încorporăm aer în compoziție.
Împărțim crema în trei (aprox 700g / strat).
Într-o porție adăugam sucul și coaja de lime și puțin colorant alimentar verde și galben. Se amestecă bine și se toarnă peste crusta de biscuiți.
Așezăm forma de tort într-o tavă de copt mai mare și adăugăm o cană de apă fierbinte
în tava mai mare (vom coace prajitura în baie de aburi). Coacem până când centrul este aproape copt și compoziția devine mai mată, aprox 35 de minute.
Într-o altă porție de cremă, adăugăm sucul și coaja de lămâie și puțin colorant alimentar galben. Scoatem tava din cuptor și cu un polonic turnăm ușor crema de lămâie peste. Introducem iar tava în cuptor și mai coacem prăjitura încă 35 de minute.
În crema rămasă, adăugăm sucul și coaja de portocală, colorant alimentar roșu și puțin galben, pentru a obține culoarea portocalie. Scoatem tava din cuptor și procedăm la fel și cu ultimul strat.
Punem tava în cuptor dar de data aceasta îl coacem timp de 50 de minute. Când prajitura este gata o scoatem din cuptor și o lăsăm să se răcească timp de 10-15 minute.
După ce s-a răcit puțin, slăbim forma cu un cuțit și o îndepărtăm. Îndepărtăm folia și lăsăm prăjitura să se răceasca încă o oră. O punem la frigider peste noapte.
Pregătim un topping rapid prin a amesteca smântâna și mierea și acoperim prăjitura cu ea. Opțional o decorăm cu felii de citrice tăiate felii.
Ingrediente
Indicații
Preîncălzim cuptorul la 160 °C.
Tapetăm o formă de tort detașabilă, cu diagonală de 23cm, cu hârtie de copt și învelim baza pe exterior cu folie de aluminiu că să nu intre apă în formă.
Într-un bol sfărâmăm biscuiții si îi amestecăm cu untul topit până obținem o textură de “nisip umed”. Punem biscuitii în forma de tort și îi presăm bine cu o lingură. Băgăm baza la frigider până pregătim restul.
Într-un bol mare, batem crema de brânză și zahărul cu un mixer la viteză mică sau cu un tel până se omogenizează. Adaugăm făina, un praf de sare și vanilia și amestecăm bine. Batem ouăle cu o furculiță și le adăugăm treptat peste crema de brânză. Le batem cu viteză redusă doar până se amestecă. Nu vrem să încorporăm aer în compoziție.
Împărțim crema în trei (aprox 700g / strat).
Într-o porție adăugam sucul și coaja de lime și puțin colorant alimentar verde și galben. Se amestecă bine și se toarnă peste crusta de biscuiți.
Așezăm forma de tort într-o tavă de copt mai mare și adăugăm o cană de apă fierbinte
în tava mai mare (vom coace prajitura în baie de aburi). Coacem până când centrul este aproape copt și compoziția devine mai mată, aprox 35 de minute.
Într-o altă porție de cremă, adăugăm sucul și coaja de lămâie și puțin colorant alimentar galben. Scoatem tava din cuptor și cu un polonic turnăm ușor crema de lămâie peste. Introducem iar tava în cuptor și mai coacem prăjitura încă 35 de minute.
În crema rămasă, adăugăm sucul și coaja de portocală, colorant alimentar roșu și puțin galben, pentru a obține culoarea portocalie. Scoatem tava din cuptor și procedăm la fel și cu ultimul strat.
Punem tava în cuptor dar de data aceasta îl coacem timp de 50 de minute. Când prajitura este gata o scoatem din cuptor și o lăsăm să se răcească timp de 10-15 minute.
După ce s-a răcit puțin, slăbim forma cu un cuțit și o îndepărtăm. Îndepărtăm folia și lăsăm prăjitura să se răceasca încă o oră. O punem la frigider peste noapte.
Pregătim un topping rapid prin a amesteca smântâna și mierea și acoperim prăjitura cu ea. Opțional o decorăm cu felii de citrice tăiate felii.