fbpx

Cheesecake fără coacere cu Nutella și căpșuni

AutorDulce by Ana
DificultateÎncepător

Deși iubesc cheesecake-ul tradițional, cred că în această perioadă cel pregătit la rece este mult mai convenabil. Am făcut de foarte multe ori această rețetă, fără căpșuni, dar cred că acest adaos de fructe proaspete a făcut-o și mai delicioasă. Nu credeam că este posibil :)). Eu am folosit căpșuni, dar acestea pot fi înlocuite cu cireșe, vișine, zmeură sau chiar banane.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare40 minsTimp de gătire / răcire8 oreTimp Total8 ore 40 mins

Ingrediente:

Baza:
 250 g biscuiți oreo
 35 g unt topit
Cheesecake:
 1 kg de căpșuni, medii
 500 g cremă de brânză
 130 g zahăr
 400 g Nutella
 20 g cacao
 215 g smântână pentru frișcă
 13 g gelatină pudră
 50 ml apă
 1 linguriță(e) extract de vanilie
 un praf de sare
Decor:
 căpșuni
 căpșuni învelite în ciocolată albă (opțional)
 ciocolată albă (opțional)

Mod de preparare:

Baza:
1

Spălăm căpșunile, le lăsăm să se usuce și le tăiem codițele.

2

Sfărâmițăm biscuiții, cu tot cu cremă, cu ajutorul unui robot de bucătărie sau într-un mojar. Adăugăm untul topit și amestecăm până obținem o textură de nisip umed.

3

Turnăm amestecul de biscuiți în forma de tort detașabilă cu diametrul de 23cm, tapetată cu hârtie de copt și îi presăm uniform.

4

Tăiem o parte din căpșuni în jumătate și le așezăm de jur împrejurul formei de tort.

5

Așezăm restul de căpșuni în picioare, până acoperim întreaga bază și băgăm forma la frigider până preparăm crema.

Cheesecake:
6

Turnăm apă peste gelatină, o amestecăm și o lăsăm deoparte 10 minute.

7

Batem frișca rece, până obținem o textură aerată, dar încă moale. O băgăm la frigider până avem nevoie de ea.

8

Punem crema de brânză într-un vas încăpător. Adăugăm zahărul și o batem timp de 3-4 minute cu un mixer electric sau de mâna cu un tel.

9

Adăugăm cacaoa, sarea, lingurița de vanilie și crema Nutella (pe care am încălzit-o puțin în cuptorul cu microunde că să fie mai ușor de turnat) și continuăm să batem crema până obținem o textură fină și pufoasă.

10

Încălzim gelatina în cuptorul cu microunde (15 - 30 sec) sau într-o cratiță pe aragaz. ATENȚIE!!! Nu o fierbeți, trebuie doar încălzită până se dizolvă gelatina.

11

Turnăm gelatina în crema de ciocolată și amestecăm încă un minut.

12

Scoatem frișca din frigider și cu ajutorul unei spatule o încorporăm în crema de ciocolată.

13

Turnăm crema în tavă peste căpșuni, o nivelăm cu o spatulă și o băgăm la frigider pentru cel puțin 7 - 8 ore. De preferat peste noapte.

14

Scoatem prăjitura din frigider și o decorăm după bunul plac.

Ingrediente

Baza:
 250 g biscuiți oreo
 35 g unt topit
Cheesecake:
 1 kg de căpșuni, medii
 500 g cremă de brânză
 130 g zahăr
 400 g Nutella
 20 g cacao
 215 g smântână pentru frișcă
 13 g gelatină pudră
 50 ml apă
 1 linguriță(e) extract de vanilie
 un praf de sare
Decor:
 căpșuni
 căpșuni învelite în ciocolată albă (opțional)
 ciocolată albă (opțional)

Direcții

Baza:
1

Spălăm căpșunile, le lăsăm să se usuce și le tăiem codițele.

2

Sfărâmițăm biscuiții, cu tot cu cremă, cu ajutorul unui robot de bucătărie sau într-un mojar. Adăugăm untul topit și amestecăm până obținem o textură de nisip umed.

3

Turnăm amestecul de biscuiți în forma de tort detașabilă cu diametrul de 23cm, tapetată cu hârtie de copt și îi presăm uniform.

4

Tăiem o parte din căpșuni în jumătate și le așezăm de jur împrejurul formei de tort.

5

Așezăm restul de căpșuni în picioare, până acoperim întreaga bază și băgăm forma la frigider până preparăm crema.

Cheesecake:
6

Turnăm apă peste gelatină, o amestecăm și o lăsăm deoparte 10 minute.

7

Batem frișca rece, până obținem o textură aerată, dar încă moale. O băgăm la frigider până avem nevoie de ea.

8

Punem crema de brânză într-un vas încăpător. Adăugăm zahărul și o batem timp de 3-4 minute cu un mixer electric sau de mâna cu un tel.

9

Adăugăm cacaoa, sarea, lingurița de vanilie și crema Nutella (pe care am încălzit-o puțin în cuptorul cu microunde că să fie mai ușor de turnat) și continuăm să batem crema până obținem o textură fină și pufoasă.

10

Încălzim gelatina în cuptorul cu microunde (15 - 30 sec) sau într-o cratiță pe aragaz. ATENȚIE!!! Nu o fierbeți, trebuie doar încălzită până se dizolvă gelatina.

11

Turnăm gelatina în crema de ciocolată și amestecăm încă un minut.

12

Scoatem frișca din frigider și cu ajutorul unei spatule o încorporăm în crema de ciocolată.

13

Turnăm crema în tavă peste căpșuni, o nivelăm cu o spatulă și o băgăm la frigider pentru cel puțin 7 - 8 ore. De preferat peste noapte.

14

Scoatem prăjitura din frigider și o decorăm după bunul plac.

Cheesecake fără coacere cu Nutella și căpșuni