Chifle

Autorpapadelicioss
DificultateÎncepător

Aceste chifle colorate, pufoase sunt perfecte pentru hamburger, burger sau un sandwich. Aluatul se face rapid, singura chestie e că aluatul trebuie să stea la dospit. Este o rețetă fără zahăr, dar zaharul prezent în sfeclă în mod natural va activa drojdia și va îndulci ușor chiflele.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare18 minuteTimp total28 minute

Ingrediente:

 250 gr făină albă tip 000
 130 ml suc proaspăt de sfeclă roșie
 30 ml ulei de măsline
 4 gr drojdie uscată
Pentru uns:
 1 ou
 2 tbsp Lapte
 Semințe de susan

Mod de preparare:

1

Se lasă drojdia la activat dacă este cazul în puțină apă călduță.

2

Se pune într-un bol făina. Se adaugă peste făină drojdia, uleiul și se pune treptat din sucul de sfeclă.

3

Se frământă până se obține un aluat elastic, dar nelipicios. La final se adaugă un strop de ulei și se unge bolul.

4

Se lasă la dospit într-un loc călduț timp de 1 oră.

5

Se împarte aluatul în 5 părți egale (eu am folosit cântarul).

6

Se formează cu ajutorul mâinilor chifle rotunde de aluat și se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

7

Se acoperă tavă cu un șervet curat și se lăsă la dospit pentru încă 1 oră.

8

Se ung cu oul bătut ( le puteți unge cu lapte dacă vreți să omiteți oul) și se presară susan sau alte semințe.

9

Se dă tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 18 minute. Le puteți verifica la minutul 15

10

▪️Se pot congela gata coapte și răcite complet (până la 3 luni), iar în momentul servirii le puteți lăsa peste noapte la decongelat sau le băgați 2 - 3 minute în cuptorul preîncălzit.

Ingrediente

 250 gr făină albă tip 000
 130 ml suc proaspăt de sfeclă roșie
 30 ml ulei de măsline
 4 gr drojdie uscată
Pentru uns:
 1 ou
 2 tbsp Lapte
 Semințe de susan

Indicații

1

Se lasă drojdia la activat dacă este cazul în puțină apă călduță.

2

Se pune într-un bol făina. Se adaugă peste făină drojdia, uleiul și se pune treptat din sucul de sfeclă.

3

Se frământă până se obține un aluat elastic, dar nelipicios. La final se adaugă un strop de ulei și se unge bolul.

4

Se lasă la dospit într-un loc călduț timp de 1 oră.

5

Se împarte aluatul în 5 părți egale (eu am folosit cântarul).

6

Se formează cu ajutorul mâinilor chifle rotunde de aluat și se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

7

Se acoperă tavă cu un șervet curat și se lăsă la dospit pentru încă 1 oră.

8

Se ung cu oul bătut ( le puteți unge cu lapte dacă vreți să omiteți oul) și se presară susan sau alte semințe.

9

Se dă tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 18 minute. Le puteți verifica la minutul 15

10

▪️Se pot congela gata coapte și răcite complet (până la 3 luni), iar în momentul servirii le puteți lăsa peste noapte la decongelat sau le băgați 2 - 3 minute în cuptorul preîncălzit.

Note

Chifle