fbpx

Chifle

Autorpapadelicioss
DificultateÎncepător

Aceste chifle colorate, pufoase sunt perfecte pentru hamburger, burger sau un sandwich. Aluatul se face rapid, singura chestie e că aluatul trebuie să stea la dospit. Este o rețetă fără zahăr, dar zaharul prezent în sfeclă în mod natural va activa drojdia și va îndulci ușor chiflele.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire18 minsTimp Total28 mins

Ingrediente:

 250 g făină albă tip 000
 130 ml suc proaspăt de sfeclă roșie
 30 ml ulei de măsline
 4 g drojdie uscată
Pentru uns:
 1 ou
 2 linguri(ă) Lapte
 Semințe de susan

Mod de preparare:

1

Se lasă drojdia la activat dacă este cazul în puțină apă călduță.

2

Se pune într-un bol făina. Se adaugă peste făină drojdia, uleiul și se pune treptat din sucul de sfeclă.

3

Se frământă până se obține un aluat elastic, dar nelipicios. La final se adaugă un strop de ulei și se unge bolul.

4

Se lasă la dospit într-un loc călduț timp de 1 oră.

5

Se împarte aluatul în 5 părți egale (eu am folosit cântarul).

6

Se formează cu ajutorul mâinilor chifle rotunde de aluat și se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

7

Se acoperă tavă cu un șervet curat și se lăsă la dospit pentru încă 1 oră.

8

Se ung cu oul bătut ( le puteți unge cu lapte dacă vreți să omiteți oul) și se presară susan sau alte semințe.

9

Se dă tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 18 minute. Le puteți verifica la minutul 15

10

▪️Se pot congela gata coapte și răcite complet (până la 3 luni), iar în momentul servirii le puteți lăsa peste noapte la decongelat sau le băgați 2 - 3 minute în cuptorul preîncălzit.

Ingrediente

 250 g făină albă tip 000
 130 ml suc proaspăt de sfeclă roșie
 30 ml ulei de măsline
 4 g drojdie uscată
Pentru uns:
 1 ou
 2 linguri(ă) Lapte
 Semințe de susan

Direcții

1

Se lasă drojdia la activat dacă este cazul în puțină apă călduță.

2

Se pune într-un bol făina. Se adaugă peste făină drojdia, uleiul și se pune treptat din sucul de sfeclă.

3

Se frământă până se obține un aluat elastic, dar nelipicios. La final se adaugă un strop de ulei și se unge bolul.

4

Se lasă la dospit într-un loc călduț timp de 1 oră.

5

Se împarte aluatul în 5 părți egale (eu am folosit cântarul).

6

Se formează cu ajutorul mâinilor chifle rotunde de aluat și se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

7

Se acoperă tavă cu un șervet curat și se lăsă la dospit pentru încă 1 oră.

8

Se ung cu oul bătut ( le puteți unge cu lapte dacă vreți să omiteți oul) și se presară susan sau alte semințe.

9

Se dă tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 18 minute. Le puteți verifica la minutul 15

10

▪️Se pot congela gata coapte și răcite complet (până la 3 luni), iar în momentul servirii le puteți lăsa peste noapte la decongelat sau le băgați 2 - 3 minute în cuptorul preîncălzit.

Chifle