fbpx

Chifle pentru hamburger

AvatarAutorMarryB
DificultateÎncepător

Ce poate fi mai bun decât un hamburger făcut de tine din cap până'n picioare ? Astăzi va propun să incercați o rețetă de chifle pentru hamburger pufoase și perfecte pentru o seară cu prietenii .

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire15 minsTimp Total25 mins

Ingrediente:

 450 g Făină
 200 ml Apă călduță
 7 g Drojdie uscata
 3 Unt topit
 1 Ou
 2 Zahăr
 1 linguriță(e) Sare
Pentru uns chiflele
 1 Ou
 1 linguriță(e) Lapte
 Mac si susan

Mod de preparare:

1

Într-o cană se pune drojdia cu 100 ml de apă călduță si cu 75g de faină ,se amestecă bine si se lasă la umflat.

Într-un bol încăpător punem restul de faină , oul , apa rămasă , sarea ,zahărul , untul si maiaua formată apoi framântăm pana se formeaza un aluat moale si nelipicios .

Ungem peretii unui bol cu putin ulei si lăsăm aluatul la crescut la loc cald pentru aproximativ 2 ore .

După ce aluatul a crescut îl scoatem din bol , ii dam o formă pe care o vom împarti in 8 parti egale .

Formăm chiflele si le punem in tava tapetată cu hărtie de copt pentru înca 20 de minute .

Apoi le ungem usor cu oul cu lapte si presărăm deasupra mac si susan .

Se dau la cuptorul preîncalzit la 190° pentru 15 -17 minute

2

Aceste chifle merg de minune cu un hamburger cu cartofi wedges si o salată coleslaw .

Poftă bună

Ingrediente

 450 g Făină
 200 ml Apă călduță
 7 g Drojdie uscata
 3 Unt topit
 1 Ou
 2 Zahăr
 1 linguriță(e) Sare
Pentru uns chiflele
 1 Ou
 1 linguriță(e) Lapte
 Mac si susan

Direcții

1

Într-o cană se pune drojdia cu 100 ml de apă călduță si cu 75g de faină ,se amestecă bine si se lasă la umflat.

Într-un bol încăpător punem restul de faină , oul , apa rămasă , sarea ,zahărul , untul si maiaua formată apoi framântăm pana se formeaza un aluat moale si nelipicios .

Ungem peretii unui bol cu putin ulei si lăsăm aluatul la crescut la loc cald pentru aproximativ 2 ore .

După ce aluatul a crescut îl scoatem din bol , ii dam o formă pe care o vom împarti in 8 parti egale .

Formăm chiflele si le punem in tava tapetată cu hărtie de copt pentru înca 20 de minute .

Apoi le ungem usor cu oul cu lapte si presărăm deasupra mac si susan .

Se dau la cuptorul preîncalzit la 190° pentru 15 -17 minute

2

Aceste chifle merg de minune cu un hamburger cu cartofi wedges si o salată coleslaw .

Poftă bună

Chifle pentru hamburger