Chifteluțe cu vinete si sos de ardei copt

AutorTimea
DificultateÎncepător

Chifteluțe de vinete e o alternativa bună pentru falafel și se potrivește perfect cu sosul de ardei. Defapt inspirația mi-o venit de la cartofi piure cu sos de roșii și chiftele, dar aceasta este varianta vegetariana.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 10 minute

Ingrediente:

 6 cartofi cu coajă
 100 gr unt
 100 ml lapte
 sare
 piper
 1 vânătă
 6 de pesmet
 30 gr susan
 1 ou
 3 bucăți de ardei gras
 50 ml ulei de măsline
 3 de iaurt
 1 tbsp zeamă de lămâie
 1 ceapă
 ulei de floarea soarelui
 5 caței de usturoi

Mod de preparare:

1

Încălzesc cuptorul la 180˚C. Într-o tava pun hârtie de copt, așez ardeii întregi, ceapa tăiată in jumate și vânăta întregă și stropesc totul cu un pic de ulei de măsline și pun în cuptor aproximativ 45 - 50 de minute.

2

Pun cartofii cu coajă cu tot la fiert, adaug sarea și fierb aproximativ 25-30 minute.

3

După ce s-au prăjit legumele din cuptor, decojesc vânăta și o pun în blender, adaug cam 4 lingurițe de pesmet, un ou, usturoiul, sare și piper și le blenduiesc.

4

Cu mâinile umezite fac biluțe din aluatul rezultat, pe care le dau ulterior prin 2 linguri de pesmet și susan și le prăjesc în ulei fierbinte cam 1 minut pe fiecare parte.

5

Decojesc cartofii, adaug untul, laptele și le mixez până când obținem un piure.

6

Adaug în blender ardeii copți, ceapa, uleiul de măsline, zeama de lămâie, sare, piper și iaurtul și le mixez până când se face un sos, cam 2 minute.

7

Pe farfurie pun piureul de cartofi, așez biluțele de vinete și torn peste ele sosul de ardei copți.

Ingrediente

 6 cartofi cu coajă
 100 gr unt
 100 ml lapte
 sare
 piper
 1 vânătă
 6 de pesmet
 30 gr susan
 1 ou
 3 bucăți de ardei gras
 50 ml ulei de măsline
 3 de iaurt
 1 tbsp zeamă de lămâie
 1 ceapă
 ulei de floarea soarelui
 5 caței de usturoi

Indicații

1

Încălzesc cuptorul la 180˚C. Într-o tava pun hârtie de copt, așez ardeii întregi, ceapa tăiată in jumate și vânăta întregă și stropesc totul cu un pic de ulei de măsline și pun în cuptor aproximativ 45 - 50 de minute.

2

Pun cartofii cu coajă cu tot la fiert, adaug sarea și fierb aproximativ 25-30 minute.

3

După ce s-au prăjit legumele din cuptor, decojesc vânăta și o pun în blender, adaug cam 4 lingurițe de pesmet, un ou, usturoiul, sare și piper și le blenduiesc.

4

Cu mâinile umezite fac biluțe din aluatul rezultat, pe care le dau ulterior prin 2 linguri de pesmet și susan și le prăjesc în ulei fierbinte cam 1 minut pe fiecare parte.

5

Decojesc cartofii, adaug untul, laptele și le mixez până când obținem un piure.

6

Adaug în blender ardeii copți, ceapa, uleiul de măsline, zeama de lămâie, sare, piper și iaurtul și le mixez până când se face un sos, cam 2 minute.

7

Pe farfurie pun piureul de cartofi, așez biluțele de vinete și torn peste ele sosul de ardei copți.

Note

Chifteluțe cu vinete si sos de ardei copt