Chifteluțe de vinete e o alternativa bună pentru falafel și se potrivește perfect cu sosul de ardei. Defapt inspirația mi-o venit de la cartofi piure cu sos de roșii și chiftele, dar aceasta este varianta vegetariana.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Încălzesc cuptorul la 180˚C. Într-o tava pun hârtie de copt, așez ardeii întregi, ceapa tăiată in jumate și vânăta întregă și stropesc totul cu un pic de ulei de măsline și pun în cuptor aproximativ 45 - 50 de minute.
Pun cartofii cu coajă cu tot la fiert, adaug sarea și fierb aproximativ 25-30 minute.
După ce s-au prăjit legumele din cuptor, decojesc vânăta și o pun în blender, adaug cam 4 lingurițe de pesmet, un ou, usturoiul, sare și piper și le blenduiesc.
Cu mâinile umezite fac biluțe din aluatul rezultat, pe care le dau ulterior prin 2 linguri de pesmet și susan și le prăjesc în ulei fierbinte cam 1 minut pe fiecare parte.
Decojesc cartofii, adaug untul, laptele și le mixez până când obținem un piure.
Adaug în blender ardeii copți, ceapa, uleiul de măsline, zeama de lămâie, sare, piper și iaurtul și le mixez până când se face un sos, cam 2 minute.
Pe farfurie pun piureul de cartofi, așez biluțele de vinete și torn peste ele sosul de ardei copți.
Ingrediente
Indicații
Încălzesc cuptorul la 180˚C. Într-o tava pun hârtie de copt, așez ardeii întregi, ceapa tăiată in jumate și vânăta întregă și stropesc totul cu un pic de ulei de măsline și pun în cuptor aproximativ 45 - 50 de minute.
Pun cartofii cu coajă cu tot la fiert, adaug sarea și fierb aproximativ 25-30 minute.
După ce s-au prăjit legumele din cuptor, decojesc vânăta și o pun în blender, adaug cam 4 lingurițe de pesmet, un ou, usturoiul, sare și piper și le blenduiesc.
Cu mâinile umezite fac biluțe din aluatul rezultat, pe care le dau ulterior prin 2 linguri de pesmet și susan și le prăjesc în ulei fierbinte cam 1 minut pe fiecare parte.
Decojesc cartofii, adaug untul, laptele și le mixez până când obținem un piure.
Adaug în blender ardeii copți, ceapa, uleiul de măsline, zeama de lămâie, sare, piper și iaurtul și le mixez până când se face un sos, cam 2 minute.
Pe farfurie pun piureul de cartofi, așez biluțele de vinete și torn peste ele sosul de ardei copți.