Churros cu sos de ciocolata

AutorAlexandra.Ioan
DificultateÎncepător

Cand te saturi de cozonac si de pasca, vrei sa încerci ceva dulce nou.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

 120 gr unt
 125 gr faina
 2 oua
 20 gr zahar
 250 ml apa
Pentru Churros :
 120 gr unt
 125 gr faina
 2 oua
 4 zahar
 250 ml apa
 sare
Pentru sos de ciocolata :
 50 gr unt
 50 gr cacao
 80 gr ciocolata amaruie
 160 ml apa
 130 gr zahar
 esenta de rom(optional)
 400 ml ulei pentru prajire

Mod de preparare:

Churros :
1

Punem o cratita pe foc si adaugam apa, zaharul, sarea si amestecam pana se topeste zaharul.

2

Apoi adaugam untul bucatele pentru a se topi mai repede.

3

Adaugam faina si amestecam pana se formeaza un strat alb pe fundul cratitei si lasam la racit.

4

Dupa ce s-a racit, amestecam cu un mixer automat si adaugam ouale pe rand pana se omogenizeaza tot aluatul.

Sosul de ciocolata :
5

Intr-un ibric punem zaharul, cacao, apa si ciocolata bucatele. Ibricul il punem intr-o cratita cu apa pe foc si amestecam pana se topesc ingredientele.

6

Luam cratita de pe foc si adaugam untul bucatele si esenta(optional). Lasam sa se raceasca apoi il pastram la frigider pentru o consistenta mai cremoasa.

Gatire Churros :
7

Lasam uleiul sa se incinga, iar cu ajutorul unei pungi si un dispozitiv cu forma, punem "cârnații" in tigaie si ii prajim cat dorim.

8

Dupa ce se racesc churrosii, cernem zahar pudra, scortisoara sau orice va place.

Ingrediente

 120 gr unt
 125 gr faina
 2 oua
 20 gr zahar
 250 ml apa
Pentru Churros :
 120 gr unt
 125 gr faina
 2 oua
 4 zahar
 250 ml apa
 sare
Pentru sos de ciocolata :
 50 gr unt
 50 gr cacao
 80 gr ciocolata amaruie
 160 ml apa
 130 gr zahar
 esenta de rom(optional)
 400 ml ulei pentru prajire

Indicații

Churros :
1

Punem o cratita pe foc si adaugam apa, zaharul, sarea si amestecam pana se topeste zaharul.

2

Apoi adaugam untul bucatele pentru a se topi mai repede.

3

Adaugam faina si amestecam pana se formeaza un strat alb pe fundul cratitei si lasam la racit.

4

Dupa ce s-a racit, amestecam cu un mixer automat si adaugam ouale pe rand pana se omogenizeaza tot aluatul.

Sosul de ciocolata :
5

Intr-un ibric punem zaharul, cacao, apa si ciocolata bucatele. Ibricul il punem intr-o cratita cu apa pe foc si amestecam pana se topesc ingredientele.

6

Luam cratita de pe foc si adaugam untul bucatele si esenta(optional). Lasam sa se raceasca apoi il pastram la frigider pentru o consistenta mai cremoasa.

Gatire Churros :
7

Lasam uleiul sa se incinga, iar cu ajutorul unei pungi si un dispozitiv cu forma, punem "cârnații" in tigaie si ii prajim cat dorim.

8

Dupa ce se racesc churrosii, cernem zahar pudra, scortisoara sau orice va place.

Churros cu sos de ciocolata