fbpx

Churros cu sos de ciocolata

AutorAlexandra.Ioan
DificultateÎncepător

Cand te saturi de cozonac si de pasca, vrei sa încerci ceva dulce nou.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total45 mins

Ingrediente:

 120 g unt
 125 g faina
 2 oua
 20 g zahar
 250 ml apa
Pentru Churros :
 120 g unt
 125 g faina
 2 oua
 4 zahar
 250 ml apa
 sare
Pentru sos de ciocolata :
 50 g unt
 50 g cacao
 80 g ciocolata amaruie
 160 ml apa
 130 g zahar
 esenta de rom(optional)
 400 ml ulei pentru prajire

Mod de preparare:

Churros :
1

Punem o cratita pe foc si adaugam apa, zaharul, sarea si amestecam pana se topeste zaharul.

2

Apoi adaugam untul bucatele pentru a se topi mai repede.

3

Adaugam faina si amestecam pana se formeaza un strat alb pe fundul cratitei si lasam la racit.

4

Dupa ce s-a racit, amestecam cu un mixer automat si adaugam ouale pe rand pana se omogenizeaza tot aluatul.

Sosul de ciocolata :
5

Intr-un ibric punem zaharul, cacao, apa si ciocolata bucatele. Ibricul il punem intr-o cratita cu apa pe foc si amestecam pana se topesc ingredientele.

6

Luam cratita de pe foc si adaugam untul bucatele si esenta(optional). Lasam sa se raceasca apoi il pastram la frigider pentru o consistenta mai cremoasa.

Gatire Churros :
7

Lasam uleiul sa se incinga, iar cu ajutorul unei pungi si un dispozitiv cu forma, punem "cârnații" in tigaie si ii prajim cat dorim.

8

Dupa ce se racesc churrosii, cernem zahar pudra, scortisoara sau orice va place.

Ingrediente

 120 g unt
 125 g faina
 2 oua
 20 g zahar
 250 ml apa
Pentru Churros :
 120 g unt
 125 g faina
 2 oua
 4 zahar
 250 ml apa
 sare
Pentru sos de ciocolata :
 50 g unt
 50 g cacao
 80 g ciocolata amaruie
 160 ml apa
 130 g zahar
 esenta de rom(optional)
 400 ml ulei pentru prajire

Direcții

Churros :
1

Punem o cratita pe foc si adaugam apa, zaharul, sarea si amestecam pana se topeste zaharul.

2

Apoi adaugam untul bucatele pentru a se topi mai repede.

3

Adaugam faina si amestecam pana se formeaza un strat alb pe fundul cratitei si lasam la racit.

4

Dupa ce s-a racit, amestecam cu un mixer automat si adaugam ouale pe rand pana se omogenizeaza tot aluatul.

Sosul de ciocolata :
5

Intr-un ibric punem zaharul, cacao, apa si ciocolata bucatele. Ibricul il punem intr-o cratita cu apa pe foc si amestecam pana se topesc ingredientele.

6

Luam cratita de pe foc si adaugam untul bucatele si esenta(optional). Lasam sa se raceasca apoi il pastram la frigider pentru o consistenta mai cremoasa.

Gatire Churros :
7

Lasam uleiul sa se incinga, iar cu ajutorul unei pungi si un dispozitiv cu forma, punem "cârnații" in tigaie si ii prajim cat dorim.

8

Dupa ce se racesc churrosii, cernem zahar pudra, scortisoara sau orice va place.

Churros cu sos de ciocolata