Ciocolată caldă cu aromă de turtă dulce

AutoriCook
DificultateÎncepător

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, există două lucruri care îmi dau o stare de spirit festivă. Primul este o ceașcă de ciocolată fierbinte, iar al doilea sunt bunătățile cu aromă de turtă dulce.

De data aceasta am decis să le combin pentru a crea această băutură caldă cu aromă de turtă dulce. Și pot să va spun că este un adevărat deliciu!

ShareSave
Randamente5 porțiiTimp total15 minute

Ingrediente:

Amestec de condimente
 15 gr scorțișoară măcinată
 25 gr ghimbir măcinat
 2 tbsp nucșoară măcinată
 1 tsp cuișoare măcinate
Ciocolată caldă
 1 l lapte
 227 gr ciocolată neagra 60%, tocată
 20 gr zahăr brun deschis
 20 gr melasă
 3 gr amestec de condimente de turtă dulce (deasupra)
Opțional
 Marshmallows/Bezele, pentru servire

Mod de preparare:

Amestecul de condimente
1

Amestecați scorțișoara, ghimbirul, nucșoara și cuișoarele într-un bol mic și puneți-l deoparte.

Ciocolata caldă
2

Combinați 1 cană (225 g) de lapte cu zahărul brun într-un vas mare, rezistent la căldură, așezat peste o oală cu apă fierbinte (bain-marie). Se încălzește amestecul de lapte până când se topește zahărul, amestecați ocazional.

3

Se adaugă ciocolata tocată mărunt peste laptele fierbinte și se amestecă pentru a se combina. Se încălzește amestecul încă 3 minute, până când devine strălucitor și omogen.

4

Se adaugă melasa și amestecul de condimente în bol, și se bat cu un tel pentru a se omogeniza. Turnați peste laptele rămas, adăugându-l într-un flux lent și continuu. Continuați încălzirea ciocolatei pentru aproximativ 10 minute, amestecând ocazional.

5

Scoateți vasul din oala cu apă și turnați ciocolata fierbinte în căni. Dacă doriți, serviți imediat cu marshmallows/bezele.

Ingrediente

Amestec de condimente
 15 gr scorțișoară măcinată
 25 gr ghimbir măcinat
 2 tbsp nucșoară măcinată
 1 tsp cuișoare măcinate
Ciocolată caldă
 1 l lapte
 227 gr ciocolată neagra 60%, tocată
 20 gr zahăr brun deschis
 20 gr melasă
 3 gr amestec de condimente de turtă dulce (deasupra)
Opțional
 Marshmallows/Bezele, pentru servire

Indicații

Amestecul de condimente
1

Amestecați scorțișoara, ghimbirul, nucșoara și cuișoarele într-un bol mic și puneți-l deoparte.

Ciocolata caldă
2

Combinați 1 cană (225 g) de lapte cu zahărul brun într-un vas mare, rezistent la căldură, așezat peste o oală cu apă fierbinte (bain-marie). Se încălzește amestecul de lapte până când se topește zahărul, amestecați ocazional.

3

Se adaugă ciocolata tocată mărunt peste laptele fierbinte și se amestecă pentru a se combina. Se încălzește amestecul încă 3 minute, până când devine strălucitor și omogen.

4

Se adaugă melasa și amestecul de condimente în bol, și se bat cu un tel pentru a se omogeniza. Turnați peste laptele rămas, adăugându-l într-un flux lent și continuu. Continuați încălzirea ciocolatei pentru aproximativ 10 minute, amestecând ocazional.

5

Scoateți vasul din oala cu apă și turnați ciocolata fierbinte în căni. Dacă doriți, serviți imediat cu marshmallows/bezele.

Ciocolată caldă cu aromă de turtă dulce