fbpx

Ciocolată caldă

AutorDulce by Ana
DificultateÎncepător

În lunile mai reci, nevoile și dorințele noastre se schimbă, mai ales când vine vorba de mâncare. Scăderea temperaturii și mai puține ore de lumină în zi înseamnă, de obicei, mai mult timp petrecut în casă, poate citind o carte sau pur și simplu acoperiți cu o pătură pe canapea vizionând un film.

Băuturile calde oferă confort, siguranță și un sentimente de nostalgie, iar o cană de ciocolată caldă este perfectă pentru o clipă relaxare.

Servește această băutură delicioasă, cu un gust intens de cacao, acoperită cu frișcă și bucățele de ciocolată atunci când ai cu adevărat nevoie de un moment special.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare5 minsTimp de gătire / răcire10 minsTimp Total15 mins

Ingrediente:

 120 g ciocolată neagră, 70% cacao
 350 ml lapte
 50 ml friscă, 32% grăsime
 3 - 5 g amidon de porumb (în funcție de cât de groasă vrei să iasă)
 50 g zahăr brun
 sare
Decor
 100 ml friscă, 32% grăsime
 30 g zahăr pudră
 decorațiuni din ciocolată

Mod de preparare:

1

Într-un bol dizolvăm amidonul de porumb în puțin lapte.

2

Punem la fiert laptele la foc mediu. Adăugăm frișcă, zahărul și puțină sare.

3

Turnăm amidonul de porumb peste și amestecăm bine 1 minut.

4

Adăugăm ciocolata și continuăm să amestecăm până când aceasta s-a topit, iar băutură a început să se îngroașe.

5

Turnăm ciocolata caldă în căni și o decorăm cu frișcă îndulcită, bătută spumă și decorațiuni din ciocolată.

Ingrediente

 120 g ciocolată neagră, 70% cacao
 350 ml lapte
 50 ml friscă, 32% grăsime
 3 - 5 g amidon de porumb (în funcție de cât de groasă vrei să iasă)
 50 g zahăr brun
 sare
Decor
 100 ml friscă, 32% grăsime
 30 g zahăr pudră
 decorațiuni din ciocolată

Direcții

1

Într-un bol dizolvăm amidonul de porumb în puțin lapte.

2

Punem la fiert laptele la foc mediu. Adăugăm frișcă, zahărul și puțină sare.

3

Turnăm amidonul de porumb peste și amestecăm bine 1 minut.

4

Adăugăm ciocolata și continuăm să amestecăm până când aceasta s-a topit, iar băutură a început să se îngroașe.

5

Turnăm ciocolata caldă în căni și o decorăm cu frișcă îndulcită, bătută spumă și decorațiuni din ciocolată.

Ciocolată caldă