Neștiind exact ce să fac dulce, am cotrobăit prin dulapul cu ingrediente pentru inspirație și am observat că am foarte multe pachete de biscuiți, pungi cu fructe uscate și bomboane de ciocolată desfăcute. Atunci m-am gândit, ce-ar fi să fac ceva bun cu ingredientele rămase de la alte prăjituri? Da, le putem mânca și așa, dar vă garantez că ce vă propun mai jos este mult mai bun. Partea frumoasă este că durează doar 15 minute s-o prepari și poți adăuga ce vrei în ea. Baza rămâne aceeași, dar combinațiile de arome sunt infinite. Eu am făcut trei feluri diferite: cu alune de pădure, cu cereale și cu fructe uscate ca să vă arăt cât de versatilă este.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Tocăm ciocolata în bucăți mici și punem 100g deoparte.
Punem cele 350g rămase într-un bol rezistent la căldura și adăugăm untul tăiat cubulețe peste. Topim ciocolata și untul în cuptorul cu microunde, în intervale de 30 - 40 s amestecând bine după fiecare interval sau pe baie de abur.
Peste ciocolata topită turnăm ciocolata rămasă și praful de sare (nu adăugăm sarea ca s-o facem sărată ci să scoatem în evidență aroma de cacao) și o amestecăm foarte bine până când se topește.
Tăiem bucăți biscuiții, elementul dulce și elementul crunchy.
Punem deoparte câte o mână din fiecare, ca să presărăm la final.
Adăugăm toate ingredientele peste ciocolata topită și amestecăm bine.
Turnăm compoziția într-o formă de silicon 20x20cm sau într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Partea frumoasă a acestei rețete este că putem să folosim orice tavă avem. Pătrată, dreptunghiulară sau rotundă, ținând cont că mărimea ei va influența grosimea ciocolatei.
Punem ciocolata la frigider pentru 1 - 2 ore și după o lăsăm 20 min la temperatura camerei înainte s-o tăiem bucăți.
Ciocolata se păstrează până la două săptămâni la temperatura camerei, dacă nu este foarte cald în cameră.
Ingrediente
Indicații
Tocăm ciocolata în bucăți mici și punem 100g deoparte.
Punem cele 350g rămase într-un bol rezistent la căldura și adăugăm untul tăiat cubulețe peste. Topim ciocolata și untul în cuptorul cu microunde, în intervale de 30 - 40 s amestecând bine după fiecare interval sau pe baie de abur.
Peste ciocolata topită turnăm ciocolata rămasă și praful de sare (nu adăugăm sarea ca s-o facem sărată ci să scoatem în evidență aroma de cacao) și o amestecăm foarte bine până când se topește.
Tăiem bucăți biscuiții, elementul dulce și elementul crunchy.
Punem deoparte câte o mână din fiecare, ca să presărăm la final.
Adăugăm toate ingredientele peste ciocolata topită și amestecăm bine.
Turnăm compoziția într-o formă de silicon 20x20cm sau într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Partea frumoasă a acestei rețete este că putem să folosim orice tavă avem. Pătrată, dreptunghiulară sau rotundă, ținând cont că mărimea ei va influența grosimea ciocolatei.
Punem ciocolata la frigider pentru 1 - 2 ore și după o lăsăm 20 min la temperatura camerei înainte s-o tăiem bucăți.
Ciocolata se păstrează până la două săptămâni la temperatura camerei, dacă nu este foarte cald în cameră.