Ciorbă de burtă vegetariană

AutorTimea
DificultateÎncepător

E o ciorbă / supă atât de simplă și gustoasă încât e păcat sa nu fie încercată de fiecare dintre voi în bucătărie.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total55 minute

Ingrediente:

 10 cătei de usturoi
 350 gr ciuperci pleurotus
 3 bucăți morcovi medii
 1 legătură de pătrunjel verde
 250 gr smântână
 1 gălbenuș de ou
 4 oțet
 sare
 piper
 ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:

1

Călesc usturoiul în ulei la foc mic aproximativ 2 minute.

2

Adaug apoi morcovii răzuiti și aproximativ 100 ml de apă, apoi pun capacul și îi călesc în jur de 7 minute, amestecând din când în când.

3

Adaug ciupercile pleurotus tăiate / rupte fasii subtiri și mai las încă 6 minute la foc mediu.

4

Torn aproximativ 2,5 l de apa peste ele, pun 2-3 linguri de oțet, sarea și piperul și fierb în jur de 25 de minute.

5

Amestec smântâna cu gălbenușul într-un bol separat, iau oala de pe foc si apoi adaug câteva linguri din supa fierbinte în amestecul de ou si smântână pentru a ajunge la o temperatură apropiată supei.

6

Adaug amestecul smântână – ou încet în supă și amestec usor până se omogenizează.
La sfârșit adaug pătrunjelul verde tăiat mărunt.

Ingrediente

 10 cătei de usturoi
 350 gr ciuperci pleurotus
 3 bucăți morcovi medii
 1 legătură de pătrunjel verde
 250 gr smântână
 1 gălbenuș de ou
 4 oțet
 sare
 piper
 ulei de floarea soarelui

Indicații

1

Călesc usturoiul în ulei la foc mic aproximativ 2 minute.

2

Adaug apoi morcovii răzuiti și aproximativ 100 ml de apă, apoi pun capacul și îi călesc în jur de 7 minute, amestecând din când în când.

3

Adaug ciupercile pleurotus tăiate / rupte fasii subtiri și mai las încă 6 minute la foc mediu.

4

Torn aproximativ 2,5 l de apa peste ele, pun 2-3 linguri de oțet, sarea și piperul și fierb în jur de 25 de minute.

5

Amestec smântâna cu gălbenușul într-un bol separat, iau oala de pe foc si apoi adaug câteva linguri din supa fierbinte în amestecul de ou si smântână pentru a ajunge la o temperatură apropiată supei.

6

Adaug amestecul smântână – ou încet în supă și amestec usor până se omogenizează.
La sfârșit adaug pătrunjelul verde tăiat mărunt.

Note

Ciorbă de burtă vegetariană