Această ciorbă de perișoare din piept de curcan este una dintre cele mai bune preparate ale bucătăriei românești, pe placul oricărui degustător.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spală și curăță legumele de coajă, apoi toacă-le cubulețe și pune-le la călit în două-trei linguri de ulei.
Adaugă apă și lasă legumele la fiert până se înmoaie bine.
Mai departe adaugă cartofii tăiați cuburi și lasă la fiert, în continuare, pentru 10 -15 minute.
Între timp pregătește perișoarele: amestecă carnea cu orezul, ceapa tocată mărunt și oul.
Condimentează amestecul pentru perișoare cu sare, piper și pătrunjel tocat.
Amestecă bine totul și, cu mâinile ușor umezite, formează perișoarele din piept de curcan, pe care le adaugi în ciorba fierbinte.
Lasă la fiert până când perișoarele se vor ridica la suprafață, apoi adaugă bulion, zeamă de lămâie, sare și piper după gust.
La final amestecă două linguri de smântână cu un polonic de ciorbă și adaugă amestecul obținut în oală.
Presară pătrunjel proaspăt sau leuștean și servește cu poftă!
Ingrediente
Indicații
Spală și curăță legumele de coajă, apoi toacă-le cubulețe și pune-le la călit în două-trei linguri de ulei.
Adaugă apă și lasă legumele la fiert până se înmoaie bine.
Mai departe adaugă cartofii tăiați cuburi și lasă la fiert, în continuare, pentru 10 -15 minute.
Între timp pregătește perișoarele: amestecă carnea cu orezul, ceapa tocată mărunt și oul.
Condimentează amestecul pentru perișoare cu sare, piper și pătrunjel tocat.
Amestecă bine totul și, cu mâinile ușor umezite, formează perișoarele din piept de curcan, pe care le adaugi în ciorba fierbinte.
Lasă la fiert până când perișoarele se vor ridica la suprafață, apoi adaugă bulion, zeamă de lămâie, sare și piper după gust.
La final amestecă două linguri de smântână cu un polonic de ciorbă și adaugă amestecul obținut în oală.
Presară pătrunjel proaspăt sau leuștean și servește cu poftă!