fbpx

Ciorbă de perișoare din piept de curcan

AvatarAutorCristina Tatarus
DificultateÎncepător

Această ciorbă de perișoare din piept de curcan este una dintre cele mai bune preparate ale bucătăriei românești, pe placul oricărui degustător.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire45 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

PENTRU CIORBA DE PERIȘOARE DIN PIEPT DE CURCAN
 1 ardei kapia rosu
 1 ardei galben
 2 morcovi
 ¼ radacina telina
 1 ceapa
 2 cartofi
 23 bulion
 50 ml suc lamaie
 2 smantana
 sare
PENTRU PERIȘOARELE DIN PIEPT DE CURCAN
 300 g piept de curcan
 3 orez
 1 ceapa tocata
 1 ou
 1 linguri(ă) patrunjel uscat
 sare
 piper

Mod de preparare:

1

Spală și curăță legumele de coajă, apoi toacă-le cubulețe și pune-le la călit în două-trei linguri de ulei.

2

Adaugă apă și lasă legumele la fiert până se înmoaie bine.

3

Mai departe adaugă cartofii tăiați cuburi și lasă la fiert, în continuare, pentru 10 -15 minute.

4

Între timp pregătește perișoarele: amestecă carnea cu orezul, ceapa tocată mărunt și oul.

5

Condimentează amestecul pentru perișoare cu sare, piper și pătrunjel tocat.

6

Amestecă bine totul și, cu mâinile ușor umezite, formează perișoarele din piept de curcan, pe care le adaugi în ciorba fierbinte.

7

Lasă la fiert până când perișoarele se vor ridica la suprafață, apoi adaugă bulion, zeamă de lămâie, sare și piper după gust.

8

La final amestecă două linguri de smântână cu un polonic de ciorbă și adaugă amestecul obținut în oală.

9

Presară pătrunjel proaspăt sau leuștean și servește cu poftă!

Ingrediente

PENTRU CIORBA DE PERIȘOARE DIN PIEPT DE CURCAN
 1 ardei kapia rosu
 1 ardei galben
 2 morcovi
 ¼ radacina telina
 1 ceapa
 2 cartofi
 23 bulion
 50 ml suc lamaie
 2 smantana
 sare
PENTRU PERIȘOARELE DIN PIEPT DE CURCAN
 300 g piept de curcan
 3 orez
 1 ceapa tocata
 1 ou
 1 linguri(ă) patrunjel uscat
 sare
 piper

Direcții

1

Spală și curăță legumele de coajă, apoi toacă-le cubulețe și pune-le la călit în două-trei linguri de ulei.

2

Adaugă apă și lasă legumele la fiert până se înmoaie bine.

3

Mai departe adaugă cartofii tăiați cuburi și lasă la fiert, în continuare, pentru 10 -15 minute.

4

Între timp pregătește perișoarele: amestecă carnea cu orezul, ceapa tocată mărunt și oul.

5

Condimentează amestecul pentru perișoare cu sare, piper și pătrunjel tocat.

6

Amestecă bine totul și, cu mâinile ușor umezite, formează perișoarele din piept de curcan, pe care le adaugi în ciorba fierbinte.

7

Lasă la fiert până când perișoarele se vor ridica la suprafață, apoi adaugă bulion, zeamă de lămâie, sare și piper după gust.

8

La final amestecă două linguri de smântână cu un polonic de ciorbă și adaugă amestecul obținut în oală.

9

Presară pătrunjel proaspăt sau leuștean și servește cu poftă!

Ciorbă de perișoare din piept de curcan