fbpx

Ciorbă de pui cu legume și tăieței

AutorAndrei R
DificultateÎncepător

O ciorbă de pui cu legume și tăieței se pregătește repede și ușor, fără prea mult efort, iar rezultatul este întodeauna unul gustos și plin de savoare!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare5 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total45 mins

Ingrediente:

 23 pulpe de pui
 2 morcovi
 1 radacina patrunjel
 ½ telina
 1 ardei gras
 1 ceapa
 12 cartofi
 500 g taietei de casa
 ½ legatura patrunjel
 sare
 piper

Mod de preparare:

1

Într-o oală încăpătoare pune carnea împreună cu apa la fiert. După ce ajunge la punctul de fierbere ai grijă să spumezi bine ciorba, pentru a elimina toxinele și reziduurile conținute de carne, cât și pentru a obține o ciorbă curată, limpede și gustoasă.

2

După ce spuma este îndepărtată și ciorba s-a limpezit adaugă ceapa, pastârnacul și pătrunjelul întregi. Celelalte legume, morcovul, ardeiul și țelina le toci cubulețe și le adaugi în același timp cu legumele lăsate întregi. În funcție de preferințe poți să toci toate legumele cubulețe sau doar pe cele care vrei să le păstrezi în ciorbă.

3

Lasă ciorba în continuare la fiert, la foc mic.

4

După un timp, când legumele sunt aproape gătite, adaugă și cartoful tăiat cubulețe și lasă totul la foc până când toate legumele sunt bine fierte. Cartoful îl adaugi mai târziu deoarece are un timp de fierbere diferit de celelalte legume. Fierbe mai repede și dacă este fiert prea mult timp se va destrăma și va îngroșa ciorba.

5

Când ciorba este aproape gata, înlătură legumele întregi conținute de aceasta și adaugă două mâini de tăieței. Mai lasă totul la fiert câteva minute. Tăiețeii se vor găti foarte repede.

6

Potrivește de sare și piper, adaugă pătrunjelul tocat mărunt și lasă ciorba să se odihnească o vreme înainte de a servi.

Ingrediente

 23 pulpe de pui
 2 morcovi
 1 radacina patrunjel
 ½ telina
 1 ardei gras
 1 ceapa
 12 cartofi
 500 g taietei de casa
 ½ legatura patrunjel
 sare
 piper

Direcții

1

Într-o oală încăpătoare pune carnea împreună cu apa la fiert. După ce ajunge la punctul de fierbere ai grijă să spumezi bine ciorba, pentru a elimina toxinele și reziduurile conținute de carne, cât și pentru a obține o ciorbă curată, limpede și gustoasă.

2

După ce spuma este îndepărtată și ciorba s-a limpezit adaugă ceapa, pastârnacul și pătrunjelul întregi. Celelalte legume, morcovul, ardeiul și țelina le toci cubulețe și le adaugi în același timp cu legumele lăsate întregi. În funcție de preferințe poți să toci toate legumele cubulețe sau doar pe cele care vrei să le păstrezi în ciorbă.

3

Lasă ciorba în continuare la fiert, la foc mic.

4

După un timp, când legumele sunt aproape gătite, adaugă și cartoful tăiat cubulețe și lasă totul la foc până când toate legumele sunt bine fierte. Cartoful îl adaugi mai târziu deoarece are un timp de fierbere diferit de celelalte legume. Fierbe mai repede și dacă este fiert prea mult timp se va destrăma și va îngroșa ciorba.

5

Când ciorba este aproape gata, înlătură legumele întregi conținute de aceasta și adaugă două mâini de tăieței. Mai lasă totul la fiert câteva minute. Tăiețeii se vor găti foarte repede.

6

Potrivește de sare și piper, adaugă pătrunjelul tocat mărunt și lasă ciorba să se odihnească o vreme înainte de a servi.

Ciorbă de pui cu legume și tăieței