fbpx

Ciorbă de spanac

AvatarAutorCristina Tatarus
DificultateÎncepător

O ciorbă de spanac reprezintă o adevărată porție de sănătate, cu legume proaspete și multe verdețuri. Această ciorbă de spanac, simplă și rapidă, este ideală în zilele de post de peste an, cât și restul zilelor, când vrei o mâncare ușoară și gustoasă. Se pregătește în timp scurt și poate fi servită imediat.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total40 mins

Ingrediente:

 500 g spanac
 2 morcovi
 ½ telina
 1 ceapa tocata
 2 cartofi
 2 ulei
 30 ml suc lamaie
 2-3 linguri bulion
 sare
 leuștean

Mod de preparare:

1

Pune apă la fiert într-o oală suficient de încăpătoare.

2

Cât timp fierbe apa, curăță spanacul de codițe și spălă-l în câteva ape.

3

După ce apa a ajuns la punctul de fierbere adaugă spanacul și lasă-l acolo 2-3 minute, până când volumul acestuia s-a micșorat vizibil. Varsă apoi spanacul într-o strecurătoare și lasă-l să se răcorească puțin, pentru a-l putea mărunți cu un cuțit mai târziu.

4

Între timp pune cele două linguri de ulei într-o oală și călește ceapa împreună cu morcovul și țelina date pe răzătoare.

5

Adaugă apă și lasă legumele să fiarbă 5 minute.

6

După ce au trecut cele 5 minute de fierbere, poți să adaugi și cartofii tăiați cubulețe.

7

După ce cartofii au dat câteva clocote și sunt aproape făcuți, adaugă spanacul mărunțit, cele două linguri de bulion și lasă să mai fiarbă până cartofii sunt bine fierți.

8

Poti începe să condimentezi ciorba după gust, cu sare, zeamă de lămâie și leuștean.

Ingrediente

 500 g spanac
 2 morcovi
 ½ telina
 1 ceapa tocata
 2 cartofi
 2 ulei
 30 ml suc lamaie
 2-3 linguri bulion
 sare
 leuștean

Direcții

1

Pune apă la fiert într-o oală suficient de încăpătoare.

2

Cât timp fierbe apa, curăță spanacul de codițe și spălă-l în câteva ape.

3

După ce apa a ajuns la punctul de fierbere adaugă spanacul și lasă-l acolo 2-3 minute, până când volumul acestuia s-a micșorat vizibil. Varsă apoi spanacul într-o strecurătoare și lasă-l să se răcorească puțin, pentru a-l putea mărunți cu un cuțit mai târziu.

4

Între timp pune cele două linguri de ulei într-o oală și călește ceapa împreună cu morcovul și țelina date pe răzătoare.

5

Adaugă apă și lasă legumele să fiarbă 5 minute.

6

După ce au trecut cele 5 minute de fierbere, poți să adaugi și cartofii tăiați cubulețe.

7

După ce cartofii au dat câteva clocote și sunt aproape făcuți, adaugă spanacul mărunțit, cele două linguri de bulion și lasă să mai fiarbă până cartofii sunt bine fierți.

8

Poti începe să condimentezi ciorba după gust, cu sare, zeamă de lămâie și leuștean.

Ciorbă de spanac